Sluiten

Transitievergoeding

Vanaf 1 juli 2015 is de kantonrechtersformule ingeruild voor de transitievergoeding. Bij beëindiging op initiatief van de werkgever van een contractperiode langer dan 24 maanden, heeft de werknemer recht op een transitievergoeding die in de wet WWZ is vastgelegd. De vergoeding geldt als een versoepeling van het ontslagrecht. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is voor werkgevers om personeel dat vast in dienst is te ontslaan. Maar ook tijdelijke arbeidsovereenkomsten hebben recht op deze regeling.

Hoogte transitievergoeding

Om de hoogte van het bedrag te bepalen is het arbeidsduur van belang. Over de eerste tien dienstjaren ontvangt de werknemer een vergoeding van één derde van het maandsalaris vermenigvuldigt met tien. Over dienstjaren na het tiende jaar ontvangt de werknemer een vergoeding van een half maandsalaris vermenigvuldigt met de resterende jaren van het dienstverband.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij de website van de Rijksoverheid.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings