Sluiten

Blog

1200 julius markteffect onderzoek payroll
Payroll + 1

Payroll biedt 45 plussers kansen

Hoe meer werkenden weten over payrolling, hoe positiever er gedacht wordt over deze vorm van flexibele arbeid. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Markteffect uitgevoerd in opdracht van WePayPeople. Managing director Julius Kousbroek van WePayPeople: “Onbekend maakt onbemind en

1200 payroll vs uitzenden volgens de wab
Arbeidsmarkt Informatie + 2

Payroll versus uitzenden volgens de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Tot op heden zijn uitzenden en payrollen in juridische zin gelijk. Beide vormen van dienstverlening vallen onder de ‘uitzendovereenkomst’ zoals bedoeld in artikel 7:690 Burgerlijk Wetboek. De WAB brengt daarin verandering.

Nederlandse en Duitse vlag
Algemeen

Wanneer heeft jouw werknemer recht op bijzonder verlof of kort verzuim?

Naast vakantiedagen hebben je medewerkers in een aantal gevallen recht op bijzonder verlof of kort verzuim. Bijzonder verlof kan worden aangevraagd bij een bijzondere gebeurtenis of bij familieomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een jubileum, een huwelijk of iemand uit de (directe)

Uitzendscope 1200 oktober 2019 stelling zelfstandingenaftrek
UitzendScope + 1

Stelling UitzendScope oktober 2019

"Het kabinet heeft voornemens de zelfstandigenaftrek in stappen te verlagen. " Stem of reageer nu op de stelling uit de UitzendScope van oktober 2019.

Wet arbeidsmarkt in balans payroll
Arbeidsmarkt Informatie + 2

De WAB op een rijtje – een snelle samenvatting

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) treedt per 1 januari 2020 in werking. Deze wet zal een aantal veranderingen en kansen met zich meebrengen. Om jou van de belangrijkste informatie te voorzien, delen we 7 veranderingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich meebrengt.

payrollovereenkomst en uitzendovereenkomst wab
Arbeidsmarkt Informatie + 2

De payroll overeenkomst vs de uitzend overeenkomst (WAB)?

De arbeidsmarkt is een dynamisch spel en daar spelen wij graag in mee. Zo werkt flexibiliteit meerdere kanten op. Maar hoe spelen wij zelf nou flexibel in op de veranderingen voortkomend uit de WAB?

differentiatie ww-premie wab vast en flexibel contract
Arbeidsmarkt Informatie + 2

Differentiatie WW-premie door de WAB

Er zijn een aantal zaken waar we door de WAB wijzigingen in zullen zien. Naast de payrollovereenkomst en ketenregeling, komt er nog een wijziging met betrekking tot de WW-premie aan.

ketenregeling pensioen en transitievergoeding wab
Arbeidsmarkt Informatie + 2

Ketenregeling, pensioen en transitievergoeding na 2020

De ketenregeling die voor ‘reguliere’ medewerkers geldt, zal ook voor payroll-medewerkers gelden, maar wat verandert er straks nog meer? We leggen het je uit!

geld
Algemeen

Cao loonmutaties per september 2019

In elke cao worden afspraken gemaakt over (mogelijke) loonmutaties die plaatsvinden gedurende de looptijd van een cao. Deze afspraken kunnen invloed hebben op de beloningen van onze medewerkers. Daarom publiceren wij elke maand een overzicht van de loonmutaties, die ingaan

Algemeen

Stelling UitzendScope juli 2019

"De Nederlandse arbeidsmarkt dreigt vast te lopen. Flexibiliteit lost het probleem voor de horeca wél op." Stem of reageer nu op de stelling uit de UitzendScope van juli 2019.

800 Ervaringsverhaal payroll techniek Harry de Boer
Payroll + 1

Ervaringsverhaal Harry de Boer: “Nooit meer eigen personeel”

“Nooit meer eigen personeel”, zegt Harry de Boer beslist. Bij de doorstart van zijn Rotterdamse loodgietersbedrijf werd direct gekozen voor payroll: je eigen personeel kiezen, maar dan zonder alle werkgeversrisico’s. Lees zijn ervaringsverhaal hier.

800 event personeel
Arbeidsmarkt Informatie

Hoe ga je om met de ‘wat-alsen’ van personeelsmanagement op events?

Voor jouw evenement heb je veel verschillende event-medewerkers nodig. Niet alleen voor het scannen van de tickets, de muntverkoop en achter de bar, maar ook beveiligers, geluidstechnici, EHBO’ers en − niet te vergeten − de schoonmaakploegen voor de toiletten en

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings