Sluiten

Blog

voordelen payroll medewerkers
Payroll + 1

Heeft payroll voordelen voor jou als medewerker?

Dat er rondom payroll een negatief imago hangt, is algemeen bekend. Het zou enkel voordelen hebben voor werkgevers. In dit blog leggen we jou uit wat de voordelen van payroll voor medewerkers zijn.

1200 payroll vs uitzenden volgens de wab
Arbeidsmarkt Informatie + 2

Payroll versus uitzenden volgens de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Tot op heden zijn uitzenden en payrollen in juridische zin gelijk. Beide vormen van dienstverlening vallen onder de ‘uitzendovereenkomst’ zoals bedoeld in artikel 7:690 Burgerlijk Wetboek. De WAB brengt daarin verandering.

Arbeidsmarkt Informatie + 1

Cao loonmutaties per december 2019

In elke cao worden afspraken gemaakt over (mogelijke) loonmutaties die plaatsvinden gedurende de looptijd van een cao. Deze afspraken kunnen invloed hebben op de beloningen van onze medewerkers. Daarom publiceren wij elke maand een overzicht van de loonmutaties, die ingaan

ICT'ers
Arbeidsmarkt Informatie + 1

Waar komen de beste ICT’ers vandaan en hoe haal je ze naar Nederland?

Jij wilt dat de allerbeste ICT’ers werken voor jouw bedrijf. Een nobel streven, laat dat duidelijk zijn. Slecht nieuws: dat willen alle ondernemers. Het enorme tekort aan capabele ICT’ers versimpelt deze ontwikkeling ook niet echt. Er ontstaat zelfs een heuse

borrelen in een horecazaak met hoog personeelsverloop
Arbeidsmarkt Informatie

Horeca-ondernemers (te) veel tijd en geld kwijt aan hoog personeelsverloop

Mid-december een koud biertje doen op het terras van een toffe horecatent. Je doet het vast niet zo vaak. Net zoals je klanten. Met een goede reden: het is veel te koud. Dit geldt voor veel horecazaken in Nederland. Minder

blije mensen vanwege voordelen payroll
Payroll

Hoe je jouw bedrijf laat groeien zonder te veel risico’s

Het kennen van meer dan 26 wetten, hartstikke veel regels en het regelen van administratieve en financiële zaken. De randzaken omtrent ondernemen gaan je niet in de koude kleren zitten. Het is tijd om na te denken over alternatieven. Hoe

1200 julius markteffect onderzoek payroll
Payroll + 1

Payroll biedt 45 plussers kansen

Hoe meer werkenden weten over payrolling, hoe positiever er gedacht wordt over deze vorm van flexibele arbeid. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Markteffect uitgevoerd in opdracht van WePayPeople. Managing director Julius Kousbroek van WePayPeople: “Onbekend maakt onbemind en

1200 bijzonder verlof payroll
Payrollmedewerkers + 1

Wanneer heeft jouw werknemer recht op bijzonder verlof of kort verzuim?

Naast vakantiedagen hebben je medewerkers in een aantal gevallen recht op bijzonder verlof of kort verzuim. We delen deze situaties met je ons blog.

Uitzendscope 1200 oktober 2019 stelling zelfstandingenaftrek
UitzendScope + 1

Stelling UitzendScope oktober 2019

"Het kabinet heeft voornemens de zelfstandigenaftrek in stappen te verlagen. " Stem of reageer nu op de stelling uit de UitzendScope van oktober 2019.

Wet arbeidsmarkt in balans payroll
Arbeidsmarkt Informatie + 2

De WAB op een rijtje – een snelle samenvatting

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) treedt per 1 januari 2020 in werking. Deze wet zal een aantal veranderingen en kansen met zich meebrengen. Om jou van de belangrijkste informatie te voorzien, delen we 7 veranderingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich meebrengt.

payrollovereenkomst en uitzendovereenkomst wab
Arbeidsmarkt Informatie + 2

De payroll overeenkomst vs de uitzend overeenkomst (WAB)?

De arbeidsmarkt is een dynamisch spel en daar spelen wij graag in mee. Zo werkt flexibiliteit meerdere kanten op. Maar hoe spelen wij zelf nou flexibel in op de veranderingen voortkomend uit de WAB?

differentiatie ww-premie wab vast en flexibel contract
Arbeidsmarkt Informatie + 2

Differentiatie WW-premie door de WAB

Er zijn een aantal zaken waar we door de WAB wijzigingen in zullen zien. Naast de payrollovereenkomst en ketenregeling, komt er nog een wijziging met betrekking tot de WW-premie aan.

ketenregeling pensioen en transitievergoeding wab
Arbeidsmarkt Informatie + 2

Ketenregeling, pensioen en transitievergoeding na 2020

De ketenregeling die voor ‘reguliere’ medewerkers geldt, zal ook voor payroll-medewerkers gelden, maar wat verandert er straks nog meer? We leggen het je uit!

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings