Sluiten

NBBU Transitievergoeding

Vanaf 1 juli 2015 is de kantonrechtersformule ingeruild voor de transitievergoeding. Bij beëindiging op initiatief van de werkgever van een contractperiode langer dan 24 maanden, heeft de werknemer recht op een transitievergoeding die in de wet WWZ wordt vastgelegd. De transitievergoeding geldt als een versoepeling van het ontslagrecht. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is voor werkgevers om personeel dat vast in dienst is te ontslaan. Maar ook tijdelijke arbeidsovereenkomsten hebben recht op een transitievergoeding.

Om de hoogte te bepalen van de transitievergoeding is arbeidsduur van belang. Over de eerste tien dienstjaren ontvangt de werknemer een vergoeding van één derde van het maandsalaris vermenigvuldigt met tien. Over dienstjaren na het tiende jaar ontvangt de werknemer een vergoeding van een half maandsalaris vermenigvuldigt met de resterende jaren van het dienstverband.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings