Sluiten

Veelgestelde vragen van

nieuwe medewerkers

Wat betekent payrolling voor mij?

Werken via WePayPeople betekent dat je opdrachtgever het juridisch werkgeverschap aan ons overdraagt. Dit houdt in dat jij bij ons in loondienst bent en wij zaken zoals de salarisuitbetaling, het doorgeven van ziekmeldingen aan het UWV en pensioen voor jou regelen. Hierbij krijg je een arbeidsovereenkomst die de NBBU cao voor uitzendkrachten volgt. Deze kan je hier downloaden.

Wij kunnen verder geen invloed uitoefenen op werkzaamheden die jij op de werkvloer verricht, hierover maakt je afspraken met je opdrachtgever.

Welke documenten moet ik aanleveren voor mijn contract?

Je krijgt een uitnodiging om in de portal uw gegevens aan te vullen en het contract digitaal te ondertekenen. Hier kan je ook een kopie van je identiteitsbewijs uploaden. Zodra alle gegevens compleet zijn kan je jouw gewerkte uren declareren.

Wat is loonheffingskorting?

De loonheffing is een voorheffing van de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. De loonheffingskorting is het bedrag dat in mindering wordt gebracht op de loonheffing. De loonheffingskorting mag slechts bij één werkgever worden toegepast. Indien je meer dan één werkgever hebt, is het aan te raden om de korting bij de werkgever toe te passen waar je het hoogste bedrag verdient.

Hoe zit het met mijn pensioen?

Wanneer je bij ons een arbeidsovereenkomst tekent val je onder de NBBU cao voor uitzendkrachten. Het StiPP pensioen is hierbij van kracht. Indien je momenteel bijdraagt aan een ander pensioenfonds kan dit niet worden voortgezet. Wij zijn verplicht bij te dragen aan het StiPP pensioenfonds, hierdoor zijn ook  vrijwillige stortingen niet mogelijk. Het door jou reeds opgebouwde pensioen blijft staan en zal naar rato van het aantal gewerkte jaren worden uitgekeerd. Wil je toch pensioen blijven opbouwen dan zou je een persoonlijk pensioen kunnen afsluiten bij een verzekeraar.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings