Sluiten

Payroll en Zorg & Welzijn

Payroll speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van kwaliteit in de zorg. Flexibiliteit van personeel in de zorg staat mede door het afschaffen van nul-urencontracten en het toezicht op schijnzelfstandigen onder druk. Payroll biedt in dat geval uitkomst. WePayPeople zorgt er met haar payroll oplossingen voor dat u als zorginstelling flexibel kunt inspringen op de vraag naar zorg van dat moment.

Payroll in de zorg via WePayPeople

Wanneer u als zorgaanbieder uw payroll activiteiten bij WePayPeople uitbesteedt nemen wij het juridische werkgeverschap van uw zorgverleners van u over. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat u geen omkijken meer heeft naar al uw administratieve taken, terwijl we als juridisch verantwoordelijke ook nog eens alle werkgeversrisco’s op ons nemen. U kunt zich daardoor weer volledig richten op de kwaliteit van de patiëntenzorg, wij doen de rest.

De voordelen van payroll in de zorg

Payroll heeft eigenlijk alleen maar voordelen, mits uiteraard goed toegepast binnen de voorwaarden van de betreffende zorg cao. Naast de voor de hand liggende tijdsbesparing zijn er nog een aantal duidelijke voordelen van het uitbesteden van payroll te noemen.

Payroll zorgt voor flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van payroll in de zorg is dat zorgverleners niet direct onder de Wet Werk en Zekerheid vallen. U kunt uw zorgverleners daarmee over een langere periode flexibele arbeidscontracten aanbieden, waarmee u als zorgaanbieder volledige controle over uw personeelsbestand houdt.

Beperkte werkgeversrisico’s

Doordat u bij het uitbesteden van payroll niet meer juridisch verantwoordelijk bent voor uw zorgverleners zijn ook de meeste werkgeversrisico’s afgedekt. Zo betaalt WePayPeople uw zorgverleners door bij langdurige ziekte en draait u niet op voor de kosten van het re-integratietraject. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over torenhoge juridische kosten, daar zijn wij als payroll organisatie juridisch werkgever voor. Ondernemers in de zorg die weleens met dergelijke trajecten te maken hebben gehad weten dat payroll hiermee ook een flinke besparing oplevert.

Besparing op personeelskosten

Met een complexe administratie kon u weleens het overzicht kwijtraken, helemaal met de onregelmatige tijden en toeslagen in de zorg. Door payroll uit te besteden worden alle uren feilloos geregistreerd en zal er een optimale verloning plaatsvinden, waardoor u als zorgaanbieder alleen betaalt voor de daadwerkelijk gemaakte uren. U zult merken dat u hiermee een forse kostenbesparing kunt realiseren op uw totale personeelskosten.

Meer weten? Neem direct contact met ons op of laat ons u bellen!
020 - 820 80 40 of


Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings