Sluiten

Payroll draagt bij

aan groei
Payroll bij WePayPeople is een keuze voor ondernemerschap. We snappen namelijk heel goed dat je meer flexibiliteit wilt en tegelijkertijd de touwtjes in handen wilt houden. Dat kan door te gaan payrollen. Wij nemen het juridische werkgeverschap uit handen, terwijl jij de controle houdt over je personeel en jouw bedrijf. Zo houd je de focus precies op dat wat je het liefst doet: ondernemen.
  • Flexibiliteit in arbeidscontracten;
  • Calculeerbaar kostenpatroon;
  • Beperking van risico’s;
  • Minder administratieve taken;
  • Zekerheid voor werknemers;
  • Loon en bijbehorende kosten op één overzichtelijke factuur

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van de voordelen?

Met onze payroll service beperk je jouw werkgeversrisico’s. Daarnaast kun je met onze diverse contractvormen jouw personeelsbestand mee laten bewegen met wat de markt vraagt. Zo anticipeer je dus sneller op wat nodig is om jouw bedrijf op koers te houden.

Hoe werkt payroll?

Payroll betekent letterlijk loonlijst. Het betekent in feite ook niets anders dan dat jouw werknemers bij ons op de loonlijst staan, terwijl ze bij jou aan het werk zijn. We zorgen er onder meer voor dat je medewerkers voorzien worden van het juiste arbeidscontract, we betalen de salarissen uit en dragen de verantwoordelijkheid bij trajecten van ontslag, ziekteverzuim- en verlof. Wil je meer weten over hoe het precies in elkaar steekt? Lees hier meer over welke verantwoordelijkheden we van je overnemen.

Wat houdt onze service precies in?

Wij nemen met onze service de administratieve klussen rondom jouw personeel van je over. Er wordt vaak gedacht dat payrolling hetzelfde omvat als de diensten van een uitzendbureau. Dat klopt in zekere zin, maar bij payroll werf je als ondernemer zelf je medewerkers. Geen kosten voor de werving en selectie zoals dat bij een uitzendbureau is berekend, maar in eigen handen hebben wie je voor de functie wilt selecteren. Daarnaast is payrollen via WePayPeople vele malen efficiënter als het gaat om het verlonen van werknemers.

Zekerheid voor de werknemer is voor WePayPeople erg belangrijk. Bij een faillissement is uitbetaling van het loon van de werknemers erg onzeker als de medewerker door de werkgever zelf wordt verloond. Maar bij WePayPeople zijn wij verantwoordelijk voor de werknemer, zelfs bij faillissement. Zo zorgen wij voor loondoorbetaling indien het bedrijf in zwaar weer beland en een faillissement het gevolg is.

Wil je horen wat onze klanten over ons en payroll zeggen? Bekijk de onderstaande video!

 

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

De kosten van payroll worden berekend als een marge op de totale loonkosten. Daarvoor hanteren we een transparant basistarief. Afhankelijk van eventueel aanvullende services kan dit percentage nog veranderen, payroll is immers maatwerk. De kosten worden opgebouwd uit dezelfde factoren en percentages die ook gelden voor de loonkosten die je zelf maakt wanneer je jouw personeel zelf in dienst hebt en waarvan je juridisch werkgever bent. Zo komt er bij het brutoloon:

  • Werkgeverslasten;
  • Opbouw vakantiedagen en vakantiegeld;
  • Pensioenpremie;
  • Aanvullende premies voor verzekeringen als ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

 

Deze elementen samen vormen een factor waarmee we jouw huidige bruto uurloon vermenigvuldigen. Hieruit voort komt de vaste kostprijs die je per gewerkt uur betaalt. De ervaring leert dat je eerder kosten bespaart dan dat deze stijgen. Lees hier meer over payroll kosten en tarieven.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings