Sluiten

Payroll draagt bij aan groei

Payroll service bij WePayPeople is een keuze voor ondernemerschap. We snappen namelijk heel goed dat u meer flexibiliteit wilt en daarnaast ook de touwtjes in handen wilt houden. Dat kan door te gaan payrollen. Wij nemen het juridische werkgeverschap uit handen, terwijl u de controle houdt over uw personeel en uw bedrijf. Zo houdt u de focus precies op dat wat u moet doen: ondernemen.

Met onze payrolling service beperkt u uw werkgeversrisico’s. Daarnaast kunt u met de flexibiliteit van de diverse contractvormen uw personeelsbestand mee laten bewegen met wat de markt vraagt. Zo anticipeert u dus sneller op wat nodig is om uw bedrijf op koers te houden.

 

Bent u benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van de voordelen?

Ook voor uw werknemers zijn de voordelen helder. Tijdige en correcte betaling van het salaris, een altijd actuele cao en een gegarandeerde pensioenopbouw zijn zekerheden als zij bij WePayPeople op de loonlijst staan.

De voordelen op een rijtje:

  • Flexibiliteit in arbeidscontracten;
  • Calculeerbaar kostenpatroon;
  • Beperking van risico’s;
  • Minder administratieve taken;
  • Zekerheid voor werknemers;
  • Loon en bijbehorende kosten op één overzichtelijke factuur.

Hoe werkt payrolling precies?

Payroll betekent letterlijk loonlijst. Het betekent in feite ook niets anders dan dat uw werknemers bij ons op de loonlijst staan, terwijl ze bij u aan het werk zijn. We zorgen er onder meer voor dat uw werknemers voorzien worden van het juiste arbeidscontract, we betalen de salarissen uit en dragen de verantwoordelijkheid bij trajecten van ontslag, ziekteverzuim- en verlof. Wilt u meer weten over hoe het precies in elkaar steekt? Lees hier meer over welke verantwoordelijkheden we van u overnemen.

Wat houdt onze payroll service precies in?

Wij nemen met onze service de administratieve klussen rondom uw personeel van u over. Er wordt vaak gedacht dat payrolling hetzelfde omvat als de diensten van een uitzendbureau. Dat klopt in zekere zin, maar bij payroll werft u als ondernemer zelf uw werknemers. Geen kosten voor de werving en selectie zoals dat bij een uitzendbureau is berekend, maar in eigen handen hebben wie u voor de functie werft en selecteert. Daarnaast is payrollen via WePayPeople vele malen efficiënter als het gaat om het verlonen van werknemers.

Zekerheid voor de werknemer is voor WePayPeople erg belangrijk. Bij een faillissement is uitbetaling van het loon van de werknemers erg onzeker als de medewerker door de werkgever zelf wordt verloond. Maar bij WePayPeople zijn wij verantwoordelijk voor de werknemer, zelfs bij faillissement. Zo zorgen wij voor loondoorbetaling indien het bedrijf in zwaar weer beland en een faillissement het gevolg is.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

De kosten van payroll worden berekend als een marge op de totale loonkosten. Daarvoor hanteren we een transparant basistarief. Afhankelijk van eventueel aanvullende services kan dit percentage nog veranderen, payrollen is immers maatwerk. De kosten worden opgebouwd uit dezelfde factoren en percentages die ook gelden voor de loonkosten die u maakt wanneer u uw personeel zelf in dienst heeft en waarvan u juridisch werkgever bent. Zo komt er bij het brutoloon:

  • Werkgeverslasten;
  • Opbouw vakantiedagen en vakantiegeld;
  • Pensioenpremie;
  • Aanvullende premies voor verzekeringen als ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

 

Deze elementen samen vormen een factor waarmee we uw huidige bruto uurloon vermenigvuldigen. Hieruit voort komt de vaste kostprijs die u per gewerkt uur betaalt. De ervaring leert dat u eerder kosten bespaart dan dat deze stijgen. Lees hier meer over payroll kosten en tarieven.

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te alle tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings