Sluiten

Interview William Janssen

over zijn ISO-9001-certificering
William Janssen, Business Process Manager bij WePayPeople, behaalde zijn ISO-9001-certificering!

 

Wij zijn sinds kort ISO-9001-gecertificeerd. En daar zijn we best trots op. Waar het gaat om kwaliteitsbeheersing, is ISO-9001 wereldwijs de meest ingezette norm. Het heeft als doel een organisatie gericht bezig te laten zijn met continue verbetering, om zo de klanttevredenheid te verhogen. Ook is ISO-9001 zodanig ingericht, dat het aandacht besteedt aan het gehele proces – van vertalen van klanteisen tot de geleverde dienst en van sales tot de facturatie.

William Janssen, onze Business Process Manager, behaalde onlangs dit certificaat.

William, gefeliciteerd. Hoe ging dat in z’n werk?

“Het was eerst zaak om helder te krijgen hoe de nieuwe vorm van de ISO-9001 er uitzag en wat precies van ons verwacht werd. Het interpreteren en vertalen naar onze organisatie was een opgave, het uitrollen van de norm was daarentegen niet moeilijk.

De werkwijze van WePayPeople heeft altijd al in het teken gestaan van kwaliteit en door het gebruik van goede software en een zelfgebouwde portal, deden wij al veel op de manier dat de norm het vraagt.”

Wat zijn de voordelen van het werken volgens de ISO-9001-norm?

“De norm zorgt ervoor dat je constant naar je proces blijft kijken en naar wat hier beter aan zou kunnen. Daarnaast los je afwijkingen niet alleen op, maar leer je ze ook te voorkomen. Ook zorg je ervoor dat de gehele organisatie op een eenduidige manier werkt, met name op het vlak van documenteren.”

Waarom ISO-9001?

“Wij wilden er zeker van zijn dat we de kwaliteit waar we naar streven ook waarmaken. Daarnaast is ISO-9001 een van de meest vooraanstaande en bekende certificeringen. Iedere organisatie die deze certificering heeft, weet wat het met zich meebrengt.

Dit zorgt direct voor meer vertrouwen wanneer een samenwerking tot stand komt.”

Hoe gaan (potentiële) klanten dit merken?

“(Potentiële) klanten zullen merken dat onze processen gestructureerd zijn. Uiteraard niet ten koste van flexibiliteit, maar met name achter de schermen draagt de ISO-9001 eraan bij dat onze werkwijze nog meer gestroomlijnd is en dat wij ons blijven verbeteren en blijven aanpassen aan de steeds veranderende markt.”

En nu, wat wordt het volgende certificaat dat WePayPeople wil halen?

“Voor komend jaar staat de ISO-27001 op de planning. Hier zijn we al mee gestart en we zullen de certificering hiervan medio juni afronden.”

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings