Sluiten


Ervaringsverhaal Peter de Rooij: ‘Ik heb maximale flexibiliteit en minimale risico’s’

Op 11 april 2019 door WePayPeople

Peter de Rooij begon in 2007 met zijn hoveniersbedrijf in Vleuten. Om zich als beginnend ondernemer niet meteen geconfronteerd te zien met teveel taken, verantwoordelijkheden en risico’s rondom personeel maakte hij de keuze voor de payroll services van WePayPeople. Zoveel jaren later houdt hij nog steeds vast aan die keuze. ‘Payroll is voor mij al die tijd de beste en eenvoudigste manier gebleken om mijn personeel te regelen.’

‘Toen ik met mijn bedrijf begon, wilde ik zo flexibel mogelijk kunnen werken. Ik wist niet precies wat er aan werk op me af zou komen en ik wilde niet in een situatie terechtkomen dat ik wel mensen in dienst zou hebben, maar hen niet aan het werk kon zetten. Ik heb me verdiept in de alternatieve mogelijkheden en kwam al vrij snel uit op payroll’, vertelt De Rooij.

‘Ik heb me eerst uitgebreid laten informeren over wat payroll precies is, wat de voor- en nadelen ervan zijn en wat het me zou kosten. Dat voorlichten heb ik heel pragmatisch aangepakt; ik heb voor mezelf de situaties op een rijtje gezet die me zouden kunnen overkomen, wat als dit en wat als dat, en die voorgelegd aan onder andere WePayPeople.’

Helder verhaal

‘Hun verhaal was helder: als ik me gewoon zou richten op mijn werk en klanten binnenhalen, dan regelden zij alles met personeel. Niet dat ze voor mij op zoek gaan naar mensen, dat doe ik zelf wel. Zij regelden gewoon alle administratie en juridische toestanden. Dat klonk allemaal wel mooi, maar het bleek in de praktijk ook echt zo te werken’, zegt De Rooij.

‘Vanaf de eerste dag ben ik flexibel in de inzet van medewerkers. Als het druk is, heb ik meer mensen nodig en als het rustig is, wat minder. Want het goede nieuws is: met payroll betaal ik alleen de uren die ze werken en verder niets. Is er vorst en geen werk? Dan betaal ik geen uren. Is er gewoon geen of te weinig werk? Dan heb ik geen loonkosten.’

Juridische werkgever

‘WePayPeople is namelijk de juridische werkgever. Mijn medewerkers zijn feitelijk bij hen in dienst. Ze staan daar onder contract en ik huur hen in, wanneer dat nodig is. WePayPeople is dus ook verantwoordelijk voor het op tijd betalen van salaris, voor de belasting- en pensioenafdrachten en ook voor verlet en ziekte’, vertelt De Rooij.

‘Mijn medewerkers vullen zelf hun uren in via de digitale WePayPeople-portal, ik controleer dat en krijg vervolgens één keer per week een factuur waar alle kosten op staan. Ondertussen betaalt WePayPeople die mensen gewoon uit, want zij financieren de loonkosten voor. Dus mijn cashflow blijft gezond en alle medewerkers worden altijd keurig op tijd betaald. Als ik thuiskom, hoef ik niet nog eens na een dag werken een eeuwigheid bezig te zijn met loonadministratie, ik maak eigenlijk nauwelijks kantooruren. Dat is lekker, want ik wil ook wel eens even wat anders doen. Of helemaal niks. Dat kan dus.’

Payroll services van WePayPeople

Hoveniers als De Rooij en vrijwel alle andere ondernemers in de tuinbouw hebben te maken met een wisselende bezettingsgraad in personeel. Je wilt kunnen beschikken over de juiste mensen wanneer jij hen nodig hebt, maar niet onnodig vastzitten aan medewerkers. Met conventioneel werkgeverschap is dit lastig te regelen, zeker wanneer u te maken krijgt met contracten voor onbepaalde tijd.

De payroll services van WePayPeople nemen deze zorg voor je weg. Wij nemen het formele werkgeverschap van je over, waarna jouw personeel exclusief aan jou ter beschikking gesteld wordt. Zo heb je altijd de juiste bezetting en dus geen zorgen over eventuele overbezetting. Bovendien is het ook mogelijk om je personeelsadministratie uit te besteden. Dat alles tegen tarieven die jou in staat stellen flink te besparen op de kosten. Zelf doen is duurder.

Meer weten?

Wij snappen dat jij je eerst goed wilt inlezen op de mogelijkheden van payroll, daarom vind je op de website uitgebreide informatie hierover. Want naast payroll in de tuinbouw, kun je payroll voor nog veel meer sectoren inzetten. Op de sectorenpagina vind je wat payroll binnen jouw eigen sector voor mogelijkheden biedt.

Of vraag je payroll offerte aan bij een van onze payroll experts, zij helpen je graag met een passende payroll oplossing.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings