Sluiten


Verschillen in payrolling cao’s uitgelegd

Op 30 juni 2011 door WePayPeople

Er zijn 3 cao’s die bij payrolling of uitzending gehanteerd kunnen worden en die verbonden kunnen worden met de zo belangrijke NEN certificering. Van oudsher is er de ABU, deze is algemeen verbindend voor iedereen die arbeidscontracten met uitzendbeding afsluit. Naast deze cao bestaat de NBBU cao voor uitzendkrachten en tot slot is er sinds een aantal jaar de VPO cao. Payroll Works is lid van de NBBU en past deze cao toe in de uitzendcontracten. Deze cao geeft de opdrachtgever of inlener de meeste en de langste flexibiliteit ten aanzien van de payroll kracht. Wij zijn blij met de NBBU cao. Bij de NBBU is veel kennis aanwezig en mochten wij niet direct antwoord hebben op een vraag van een medewerker, dan kan hij of zij zich altijd direct tot de NBBU wenden.

VPO cao is niet interessant

De VPO cao is een ander verhaal. Deze cao is enig jaren geleden in het leven geroepen door de grotere payrollers van Nederland en richt zich specifiek op payrollers. Wij hebben uitgebreid onderzocht of het toepassen van deze cao interessant is voor onze medewerkers of onze klanten. Het antwoord is: “nee”. Het biedt de opdrachtgevers van payroll bureaus minder flexibiliteit en de zekerheden met de medewerkers wordt ook minder rekening gehouden. Zo bouwen zij bijvoorbeeld minder reserveringen op dat in de NBBU of ABU cao.

Vakbonden zullen niet akkoord gaan met VPO cao

Verder dan enkel een commercieel belang voor de payroll bedrijven die deze cao toepassen kwamen wij dan ook niet. Niet alleen wij denken er zo over maar ook de vakbonden. Het is vrijwel zeker dat de bonden niet akkoord gaan met een verlening van de VPO cao. Wat er dan met al deze medewerkers die onder deze cao vallen moet  gebeuren is onzeker. Zeker is wel dat u als opdrachtgever dit gaat merken. Als u op dit moment bij een VPO payroll bedrijf medewerkers heeft geplaatst moet u zich afvragen wat er straks gaat gebeuren. Als u in de overweging bent om te switchen van payroll bedrijf dan raden wij u aan de payroll bedrijven die de VPO cao toepassen niet in uw overweging op te nemen.

Meer informatie

Wilt u meer weten, bel gerust 020-820 80 40!

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te alle tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings