Sluiten


Premiekorting schoolverlaters / afgestudeerden

Op 17 februari 2014 door Koen Bol

Vanaf 1 juli biedt de overheid werkgevers een tijdelijke premiekorting van €3.500 per jaar aan, wanneer zij een schoolverlater of afgestudeerde in dienst nemen. Doel van de overheid: meer werkloze jongeren aan een baan helpen. Maar levert deze kortingsregeling u ook voordeel op?

Werkgevers moeten zelf in de gaten houden of zij gebruik kunnen maken van de regeling. Dit maakt het traject kosten- en tijdsintensief. Jongeren tussen de 18 en 27 jaar komen in aanmerking voor de maximaal tweejarige premiekorting als zij:

  • Een WW- of bijstandsuitkering ontvangen en komend of volgend jaar worden aangenomen;
  • Een dienstverband van tenminste 6 maanden krijgen, voor minimaal 32 uur per week.

Ook de salarisadministratie wijzigt. Doordat de regeling tijdelijk is, is deze niet standaard opgenomen in de gebruikelijke systemen.

Biedt deze premiekorting mogelijkheden voor u? Payroll Works denkt graag met u mee over een mogelijke oplossing om eenvoudig de salarisadministratie aan te passen.

Bron: Telegraaf.nl

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings