Sluiten


Waarde aan de veiligheid en gezondheid in de bouw en techniek, WePayPeople is opnieuw VCU gecertificeerd

Op 17 juni 2019 door WePayPeople

Als payrollorganisatie in verschillende sectoren, waaronder sectoren met risicovolle werkzaamheden, zoals de bouw- en technieksector, hechten ook wij veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van de medewerkers die worden uitgezonden. Omdat we nu als WePayPeople een VCU-gecertificeerde uitzendorganisatie zijn, kun jij als klant er vanuit gaan dat wij voldoen aan alle criteria binnen de VCU, oftewel de Veiligheid en Gezondheid-Checklist Uitzendorganisaties.

Waarom wij het VCU-certificaat zo belangrijk vinden

Met een VCU-certificaat tonen wij aan dat wij maatregelen hebben getroffen wat betreft de veiligheid en gezondheid voor onze medewerkers. Met het behalen van het VCU-certificaat dringen we dan ook bepaalde risico’s, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen bij werkzaamheden in fabrieken, op bouwterreinen, werkplaatsen en met technische installaties, terug. Vooral werkzaamheden in de bouw en techniek dus. Zo voorkomen we ‘gedoe’. Daar word je als aannemer toch blij van?

“Gezonde en veilige werkomstandigheden vallen voor WePayPeople onder de basisrechten van onze medewerkers. Dit zeggen is leuk, maar het VCU-certificaat maakt dit ook echt aantoonbaar.“ – Julius Kousbroek

Met het behalen van het VCU-certificaat bedienen we niet alleen de VCA- en VCO-gecertificeerde bedrijven. Binnen onze organisatie is tijdens het VCU-certificeringsproces aandacht besteed aan onderwerpen die betrekking hebben op gezonde en veilige werkomstandigheden voor onze uitzendmedewerkers. Onderstaand zie je ze op een rij:

  • Veiligheids- en gezondheidsbeleid;
  • Vakopleiding, ervaring, VG-opleiding en medische geschiktheid;
  • Aanvraag, selectie, instructie, controle en evaluatie;
  • Ongevallen met verzuim;
  • Bedrijfsgezondheidszorg.

Naast veiligheid, vinden wij kwaliteit bijzonder belangrijk. Daarom werken wij samen met partners die deze waarden waarborgen en certificeringen die deze waarden garanderen. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent: pure kwaliteit en veiligheid.

Payrollorganisatie en VCU-gecertificeerd uitzendbureau

Je denkt vast: maar WePayPeople is toch een payrollorganisatie, kan dat dan wel? Als payrollorganisatie kun je inderdaad niet het VCU-certificaat bemachtigen. Maar naast payrollorganisatie, functioneren wij ook als uitzendbureau. En dát onderdeel van WePayPeople bezit het VCU-certificaat en is dus terug te vinden in het VCU-certificaatregister.

VCU-gecertificeerde uitzendorganisatie voor VCA-gecertificeerde bedrijven

Als aannemer met een VCA-certificaat wil je natuurlijk een samenwerking aangaan met een partij die, net als jij, gezondheid en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Een samenwerking met een VCU-gecertificeerde uitzendorganisatie is dan het meest logisch. Als VCA-gecertificeerd bedrijf kun je ook eisen dat de uitzendorganisatie is opgenomen in het VCU-certificaatregister. Het is dan ook fijn om te weten dat je WePayPeople in dit VCU-register kunt vinden.

VCU-snel service

Als backofficeklant kun je gebruikmaken van onze VCU-snel service. Met een kleine inspanning kun je samen met ons een VCU-certificaat op naam van jouw bedrijf en met betrekking tot jouw klant verkrijgen. Dit scheelt je geld en tijd. Met 1 – 2 weken heb je het VCU-certificaat op zak.

Zo kun jij aantonen dat je aandacht besteedt en waarde hecht aan gezond, goed en veilig werken. Heb je interesse in het behalen van het VCU-certificaat? Neem contact op met os@wepaypeople.nl of bel naar onze Operations & Support-afdeling via 020 – 716 33 84.

Ben je nog geen klant en wil je wel gebruikmaken van het VCU-certificaat? Kijk dan eens bij onze backoffice-diensten, we bieden namelijk niet alleen het VCU-certificaat als extra voordeel.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings