Sluiten

Witte maandtabel

Loon dat u ontvangt uit tegenwoordige dienstbetrekking is wit loon en hierover moet u belasting betalen. Dit kunt u berekenen aan de hand van de witte maandtabel.

Uitleg Witte maandtabel

De tabellen zijn opgebouwd uit verschillende kolommen in de eerste kolom staat ‘Tabelloon’. In de kolom die hiernaast staat, kunt u per leeftijdscategorie zien wat de bedragen zijn die u moet inhouden zonder en met loonheffingskorting en werkbonus. In de laatste kolom kunt u zien wat de verrekende afbouw van de algemene heffingskorting is.

In de kolom ‘Tabelloon’ zoek u het juiste loonbedrag op. Als dit bedrag tussen twee bedragen valt, houdt u het laagste bedrag aan. In de kolom hiernaast vindt u de kolom die van toepassing is voor de werknemer. Hierin staat het bedrag dat aan loonbelasting en premie volksverzekeringen moet worden ingehouden op het loon van de werknemer.

De witte maandtabel kunt u inzien op de site van de Belastingdienst.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings