Sluiten

Ketenregeling

De ketenregeling is een regeling die vaststelt hoeveel tijdelijke contracten er maximaal achtereenvolgens mogen worden afgesloten voordat er overgegaan wordt op een contract voor onbepaalde tijd.

Tot 1 juli 2015 gelden de regel dat er maximaal drie contracten binnen een periode van drie jaar voor bepaalde tijd mochten worden afgesloten. Het vierde contact werd dan automatisch een contract voor onbepaalde tijd.

Vanaf 1 juli 2015 is de ketenregeling beperkter geworden. Nu mogen er nog steeds drie contracten voor onbepaalde tijd worden afgesloten voordat een vast dienstverband moet worden aangegaan. Echter, moet dit wel gebeuren in een periode van maximaal twee jaar in plaats van drie jaar. De tussenperiode (periode tussen twee contracten) is opgehoogd van drie naar zes maanden. Houdt er wel rekening mee dat uw cao hier van kan afwijken.

Uitzonderingen ketenregeling

De nieuwe ketenregeling gelden niet voor leer-arbeidsovereenkomsten voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en voor scholieren jonger dan 18 jaar die niet meer dan 12 uur werken per week.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings