Sluiten

Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting is belasting die iedereen moet betalen over hun totale inkomen (loon + andere inkomsten). Werkgevers houden bij het uitbetalen van het loon van hun medewerkers al belasting in. Dit wordt verrekend met inkomstenbelasting die u nog moet betalen. Ieder jaar moet u belastingsaangifte doen. Aan de hand hiervan wordt bepaald of u belasting moet bijbetalen of dat u een gedeelte terugkrijgt.

U ontvangt bericht van de Belastingdienst waarin staat wanneer u aangifte van inkomen moet doen. Het kan voorkomen dat u geen bericht ontvangt en toch aangifte moet doen.

Geen aangifte doen?

Als u een brief heeft ontvangen, maar u heeft uw aangifte niet op tijd gedaan dan kunt u een boete krijgen. Als u geen bericht heeft ontvangen en u doet geen aangifte, dan maakt de Belastingdienst een inschatting van uw inkomen. U riskeert dan wederom dat u een boete krijgt. Ook als u met opzet een verkeerde aangifte opstuurt, krijgt u een boete.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings