Sluiten

G-rekening

Een g-rekening is een geblokkeerde rekening die aannemers kunnen gebruiken om loonbelasting, omzetbelasting en premies te betalen aan de Belastingdienst of andere onderaannemers. Op deze manier beschermen aannemers zich tegen loonheffingen en wanbetalingen.

Als u een g-rekening wilt openen, heeft u hiervoor toestemming nodig van uw bank en de Belastingdienst.

Het gebruik van deze rekening kan u beschermen als u door de Belastingdienst aansprakelijk wordt gesteld over loonheffingen.

Als u als aannemer een samenwerking aangaat met een onderaannemer of een uitlener van personeel, dan worden zij verantwoordelijk gehouden voor het betalen van de loonheffing van hun personeel. Mocht het voorkomen dat de uitlener van personeel of de onderaannemer de loonheffing niet betaalt, dan wordt de aannemer of uitlener van personeel verantwoordelijk gehouden door de Belastingdienst. De g-rekening zorgt ervoor dat u hier niet verantwoordelijk voor kan worden gehouden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Belastingdienst.

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te alle tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings