Sluiten

Het minimum jeugdloon in 2014

Het minimum jeugdloon is per 1 juli 2014 met 0,65% gestegen. U als werkgever bent verplicht om het loon van uw medewerkers vanaf deze datum te verhogen. Ook uw sociale premies en heffingen zullen hierdoor toenemen. Voor jongere medewerkers geldt echter een andere regeling dan voor volwassenen: medewerkers tussen de 15 en 23 jaar ontvangen niet het volledige bruto minimumloon. U kunt voor uw arbeidskosten een simpele vuistregel hanteren: hoe jonger de medewerker, des te lager het loon dat u hem of haar onder de richtlijnen van het minimum jeugdloon van 2014 zult moeten uitbetalen. Is er sprake van verkorte arbeidstijden, of past u loonheffingskorting toe? In dat geval kunnen uw loonkosten nog lager uitvallen.

Verkorte arbeidstijden en het minimum jeugdloon van 2014

Werkende jongeren genieten onder de WML in Nederland dezelfde inkomensbescherming als volwassenen. De wet stelt het bruto minimumloon per tijdseenheid vast. In maanden, weken en dagen. Een landelijk minimumuurloon is echter niet binnen de wet voorzien. Dit kan voordelig uitpakken wanneer u medewerkers in diens heeft die onder de partiële leerplicht vallen. In die gevallen is sprake van een kortere arbeidstijd, waardoor u het minimumjeugdloon in 2014 evenredig mag verlagen. Hiervoor gelden echter wel specifieke wettelijke beperkingen. De specialisten van WePayPeople kunnen u hierover adviseren.

Laat u adviseren door WePayPeople

Een overzicht van belangrijke aandachtspunten

  • Het minimum jeugdloon is van toepassing op medewerkers tussen de 15 en 23 jaar
  • De hoogte van het wettelijk minimum jeugdloon 2014 wordt bepaald door de leeftijd van de medewerker in kwestie
  • Er geldt geen minimumloon voor medewerkers onder de 15 jaar
  • Bij verkorte arbeidstijden mogen medewerkers evenredig lager worden uitbetaald

Heeft uw organisatie jongeren in dienst, en wilt u weten welke gevolgen de veranderingen in het minimum jeugdloon van 2014 voor u zullen hebben? Bent u op zoek naar professionele ondersteuning voor uw payroll of salarisadministratie, of bent u op zoek naar specifiek advies over de WML? WePayPeople is dé specialist op het gebied van payrolling, verloning en financiële dienstverlening. Onze experts kunnen uw onderneming over alle facetten van het minimum jeugdloon in 2014 adviseren.

Meer weten? Neem direct contact met ons op of laat ons u bellen!
020 - 820 80 40 of


Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings