Sluiten

Het horeca minimumloon van 2015

De Nederlandse overheid heeft het wettelijk minimumloon in januari van dit jaar met 0,65% verhoogd. Deze aanpassing wordt voor de eerste helft van 2015 direct doorgevoerd op het minimumloon in de horeca, aangezien de horeca CAO heeft afgesproken dat het basisloon voor personeel in functiegroep 1 gelijkgesteld wordt met de WML.

De ontwikkeling van het horeca minimumloon in 2015

Het netto minimumloon is niet in de wet vastgelegd; premies en heffingen zijn afhankelijk van de bepalingen in de betreffende CAO, en deze is per branche verschillend. FNV Horeca heeft een uitgebreide loontabel (pdf) gemaakt.

Belangrijke punten in 2015

Het basisloon voor functiegroep 1 is gelijkgesteld aan het wettelijk minimumloon Het wettelijk minimumloon wordt in juli 2015 opnieuw aangepast.

Professionele assistentie bij al uw vragen

Aanpassingen in de WML brengen altijd vragen met zich mee. Voor de horeca geldt dit nu dubbel. De tweede aanpassing van het minimumloon in 2015 zal na het verlopen van de horeca CAO plaatsvinden. Dit kan leiden tot onduidelijkheid binnen uw onderneming, zowel voor u als uw werknemers. Gelukkig kan WePayPeople u hierbij helpen.

Onze ervaring met payroll oplossingen en salarisadministratie voor de horeca geeft ons een uniek perspectief op de branche. Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente fiscale ontwikkelingen. Bel 020-8208040, of e-mail ons op sales@wepaypeople.nl.

Meer weten? Neem direct contact met ons op of laat ons u bellen!
020 - 820 80 40 of


Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings