Sluiten

Wat is payroll?

Een payroll organisatie neemt het juridisch werkgeverschap van u over. Het klinkt mooi, maar wat is payroll nu precies voor u als ondernemer en uw organisatie? Het belangrijkste is dat u zelf de zeggenschap houdt over uw personeel en verantwoordelijk blijft voor het selecteren en aannemen van nieuwe medewerkers. Daarna neemt het payroll bedrijf alle administratieve taken voor het in dienst hebben van personeel van u over. En daar merkt u in de praktijk verder niets van.

Bent u benieuwd hoe uw organisatie kan profiteren van de voordelen?

  Wanneer u de juiste medewerker heeft gevonden, komt deze bij ons op de payroll. WePayPeople zorgt dat deze medewerker dan onder de juiste voorwaarden in het personeelsbestand wordt opgenomen. Dit proces is volledig digitaal, waarbij uw werknemer zich ook zelf in onze portal kan inschrijven. Wat is payroll nog meer?

  • Opstellen van het juiste arbeidscontract. Onder andere de cao waaronder uw werknemer valt, looptijd van het contract (afhankelijk van de contractvorm), het bruto uurtarief, vakantiegeld en verlofdagen worden hierin opgenomen.
  • Aangeven en afhandelen van contractverlengingen.
  • Uitdiensttreding correct afhandelen.

  Financiële administratie

  Aangezien uw werknemers bij ons op de payroll staan, dragen we ook zorg voor de verwerking van de gemaakte uren. Payroll betekent hierin:

  • Berekenen van salaris op basis van gewerkte uren en uitbetaling.
  • Verstrekken van loonstroken en jaaropgaven.
  • Afdragen van verplichte werkgeverspremies als WAO, WW en ZWV.
  • Afsluiten van pensioenvoorzieningen en collectieve verzekeringen voor u en uw werknemers.

  Ziekteverzuim en ontslag

  Wat is payroll als het gaat om ziekteverzuim en ontslag? Payroll betekent ook dat wij zorg dragen voor uw werknemers bij minder prettige situaties zoals ontslag, ziekte en de volgende trajecten:

  • Bij ziekte begeleidt WePayPeople uw werknemer gedurende het gehele traject. Van contact met de bedrijfsarts, arbodienst, UWV tot aan de uiteindelijke re-integratie.
  • WePayPeople betaalt uw werknemer ook tijdens ziekte door.
  • Wij handelen daarnaast verzekeringsgevallen af voor ongevallen en aansprakelijkheid. Dus daar hoeft u als werkgever niet zelf verzekeringen voor af te sluiten.

  WePayPeople heeft specialisten in huis die alles weten van de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht. Zo ontvangen u en uw werknemers altijd de beste bijstand en zijn jullie verzekerd van het beste advies. En zo komt u niet voor verrassingen te staan.

  Wat is payroll voor uw werknemers?

  Met payroll verandert er ook voor uw werknemers in de dagelijkse praktijk niet al te veel. U blijft verantwoordelijk voor de aansturing en planning van hun werkzaamheden, zoals dat altijd al het geval was. Ook voor afspraken over de hoogte van het salaris en andere arbeidsvoorwaarden zal uw personeel nog bij u aan kunnen kloppen. Maar wat is payroll dan nu precies?

   Het enige wat wel duidelijk verandert voor uw werknemer is dat ze hun arbeidsovereenkomst met WePayPeople afsluiten. En dat ze dus ook door ons uitbetaald krijgen in plaats van het bedrijf waarvoor ze werken. Ze zullen voor financiële en administratieve zaken ook bij ons terecht kunnen. Mocht er begeleiding nodig zijn voor zaken als ziekteverzuim of bepaalde verzekeringskwesties is WePayPeople daarvoor verantwoordelijk. Wij zullen uw werknemers begeleiden en adviseren waar en zolang het nodig is, wel zo’n geruststellend idee!

   Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of spookt de vraagt ‘Wat is payroll?’ nog steeds door uw hoofd? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen u graag alles over onze diensten en wat we voor u kunnen betekenen.

   Privacy instellingen

   Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

   Privacy policy | Sluiten
   Settings