Sluiten

Payroll voor

klusbedrijven
Je klust al jaren voor jezelf, familie en vrienden. Het gaat je makkelijk af. Het kan schilderwerk zijn waarin je uitblinkt, maar ook tegels zetten of muurtjes metselen. Zelfs het timmervak heeft voor jou geen verrassingen meer. Maar naast de uitvoering, hecht je ook nog eens bijzonder veel waarde aan het afleveren van vakwerk. Netjes en keurig opgeleverd. Beleef je er ook nog eens voldoening en plezier aan, dan is het starten van een klusbedrijf helemaal geen slecht plan.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van de voordelen?

Hoe start je een klusbedrijf?

Dat is vrij makkelijk. Je kan starten als zzp’er – als eenmanszaak dus. Of als bv, mocht je grotere plannen hebben. Als zelfstandig klusser ben je erg aantrekkelijk voor aannemers en grotere klusbedrijven. Uiteraard moet je je wel aan alle arbeids- en veiligheidseisen die gelden bij professioneel klussen houden.

Klusbedrijf (tijdelijk) uitbreiden

Sommige klussen kan je in je eentje, andere klussen vereisen meer mankracht. Je opdrachtgever heeft geen zin in allerlei individuele klussers om mee te werken. Opeens ben je dus aannemer. Je opdrachtgever geeft aan dat jij de andere klussers maar moet betalen.

De verstandige professionele klusser en ondernemer ziet dan wel dat er snel een oplossing moet komen. De klus moet geklaard worden. Als zzp’er of eenmanszaak met een klusbedrijf wil je natuurlijk niet dat al die extra handen die je op een project nodig hebt, een risico gaan vormen voor jouw klusbedrijf.

Payroll biedt uitkomst

Gelukkig biedt payroll uitkomst. Payroll voor professionele klusbedrijven zorgt er onder andere voor dat jij als ondernemer snel kunt inspringen op een personeelstekort, maar ook op de wisselend gevulde orderportefeuilles. Verder dekt een payrollbedrijf de werkgeversrisico’s af. En omdat klussen een risicovolle bezigheid is, is dit een gunstige bijkomstigheid.

Door je payroll-activiteiten aan ons uit te besteden, kun je op een eenvoudige wijze extra kluspersoneel in dienst nemen. Maar dat is niet het enige. Omdat wij als payrollbedrijf alleen het juridisch werkgeverschap overnemen, houd je zelf controle over de werving, selectie en aansturing van je personeel. Wij regelen het verlonen en andere administratieve taken, zodat jij je kunt richten op de groei van jouw klusbedrijf.

Voordelen van payroll voor de klusbedrijven

  • Flexibele arbeidscontracten;
  • Uitbesteden van werkgeversrisico’s;
  • Personeelsadministratie uitbesteden;
  • Overzichtelijke factuur;
  • WePayPeople beschikt over de juiste certificeringen (ISO-9001, NEN 4400-1 en VCU) en is in het bezit van een G-rekening.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings