Een payrollfactor is een getal dat we vermenigvuldigen met het bruto-uurloon van jouw medewerkers om te berekenen wat jouw payrollkosten zijn. Om de payrollfactor te berekenen, maken we een optelsom van de werkgeverslasten, vakantiegeld en -dagen, pensioenpremies en aanvullende premies voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Om payrollkosten te vergelijken, zou je denken: leg de payrollfactoren van verschillende payrollbedrijven naast elkaar en je bent er. Het ligt echter wat gecompliceerder. Het is namelijk belangrijk om niet alleen naar de payrollfactor te kijken, maar ook naar wat je ervoor terugkrijgt. De ene partij heeft misschien een hogere payrollfactor, maar biedt jou veel meer zekerheid. Of andersom.

Jij ontvangt van ons één heldere factuur voor de totale payrollkosten. Geen gedoe met verschillende facturen en overzichtelijke optelsommen. Direct een duidelijke weergave van je totale personeelskosten. In onze digitale portal vind je verdere specificaties van de gewerkte uren en de statussen van betalingen.

Als we naar de landelijke statistieken kijken, dan kost een zieke medewerker gemiddeld zo’n € 250,- per dag. Dit is te voorkomen met payroll. Als jij je personeel bij ons op de payroll zet, dan staan wij in het geval van ziekte garant voor de kosten. Jij betaalt immers alleen over de gewerkte uren van jouw medewerker.

WePayPeople BV 2020 ©