Sluiten

Payroll kosten:

hoe zit het in elkaar?
Payroll is maatwerk. De payroll kosten zullen daarom per organisatie verschillen. Afhankelijk van de contractvorm van uw werknemer en de voorzieningen die u voor uw personeel treft zal het bruto uurtarief vermenigvuldigd worden met een bepaalde factor. Wanneer u van ons een payroll offerte ontvangt, zullen we altijd helder zijn hoe hoog deze factor is en uit welke kosten deze factor is opgebouwd. Geen verrassingen en geen extra kosten achteraf.

Bent u benieuwd hoe het kosten plaatje er voor u uit kan zien?

De payroll kosten worden opgebouwd uit dezelfde factoren en percentages die ook gelden voor de loonkosten die u maakt wanneer u personeel zelf in dienst heeft. Denk daarbij aan:

Bovenstaande bedragen en afdrachten leiden tot een factor waarmee we uw huidige bruto uurloon vermenigvuldigen. Het resultaat daarvoor is de vaste kostprijs die u per gewerkt uur betaalt. Deze kostprijs dekt uw totale personeelskosten, u hoeft met onze payroll services dus niet bang te zijn achteraf nog een extra rekening te krijgen. Altijd vooraf duidelijkheid over de payroll kosten. Geen onaangename verrassingen meer.

Payroll kosten vs. personeelskosten in eigen beheer

Payroll staat voor gemak, flexibiliteit en kostenbesparing. Dit komt ook duidelijk terug in de manier waarop de kosten van payroll verwerkt worden.

Kosten van werkgeversrisico’s

Het belangrijkste verschil tussen payroll en uw personeelskosten in eigen beheer is dat u hoogstwaarschijnlijk niet vooraf de risico’s van ziekteverzuim en ontslag heeft ingecalculeerd. Met payroll nemen wij deze kosten mee in onze factorberekening, bij daadwerkelijke ziekte en ontslag zijn wij uiteindelijk verantwoordelijk voor de kosten. Helder dat dit u dan een forse kostenbesparing oplevert.

Afdracht van personeelskosten

Wanneer u uw personeelskosten zelf beheert, betaalt u de verplichte afdrachten en uitbetalingen van salaris op verschillende momenten. De kans is dan vrij groot dat u het overzicht kwijtraakt van wat uw werknemer daadwerkelijk per uur kost.

De kracht van payroll zit in de transparantie van de payroll kosten. Bij WePayPeople betaalt u een vast tarief per uur, waardoor u vooraf duidelijkheid heeft over uw totale personeelskosten. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en kunt u met meer zekerheid plannen maken voor de groei van uw onderneming!

Hoe betaalt u uw payroll kosten?

Wanneer u payroll bij WePayPeople onderbrengt, profiteert u ook nog van een ander administratief voordeel. U ontvangt van ons namelijk één factuur voor uw totale payroll kosten. Daarmee heeft u direct een helder overzicht van de totale personeelskosten, wel zo handig. Voor verdere specificaties van de gewerkte uren en de status van betalingen kunt op elke gewenst moment met uw eigen inlog in onze digitale portal terecht.

Met onze dagelijkse inspanningen en professionele payroll services zorgen we dat u niet meer praat over payroll kosten, maar het alleen nog maar heeft over wat payroll u aan besparingen oplevert!

Onkostenvergoeding 1-op-1

Als u uw medewerkers een onkostenvergoeding geeft (denk aan reiskosten of declaraties) dan nemen wij deze mee in de verloning. U voert deze kosten in via de online urenregistratie, en wij factureren dit 1-op-1 aan u door. Simpel en eenvoudig.

Pensioenpremies 1-op-1

Als uw medewerkers 26 weken hebben gewerkt, hebben zij vanuit de CAO recht op pensioenopbouw. Voor de komende 52 weken geldt dan de basisregeling, waarbij uw lasten 2,6% zijn. Ook deze berekenen wij 1-op-1 aan u door.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings