Sluiten

Payroll kosten:

hoe zit het in elkaar?
Payroll is maatwerk. De payroll kosten zullen daarom per organisatie verschillen. Afhankelijk van de contractvorm van jouw werknemer en de voorzieningen die je voor je personeel treft zal het bruto uurtarief vermenigvuldigd worden met een bepaalde factor. Wanneer je van ons een payroll offerte ontvangt, zullen we altijd helder zijn hoe hoog deze factor is en uit welke kosten deze factor is opgebouwd. Geen verrassingen en geen extra kosten achteraf.

Ben je benieuwd hoe het kosten plaatje er voor jou uit kan zien?

De payroll kosten worden opgebouwd uit dezelfde factoren en percentages die ook gelden voor de loonkosten die je maakt wanneer je personeel zelf in dienst hebt. Denk daarbij aan:

Bovenstaande bedragen en afdrachten leiden tot een factor waarmee we jouw huidige bruto uurloon vermenigvuldigen. Het resultaat daarvan is de vaste kostprijs die je per gewerkt uur betaalt. Deze kostprijs dekt jouw totale personeelskosten, jij hoeft met onze payroll services dus niet bang te zijn achteraf nog een extra rekening te krijgen. Altijd vooraf duidelijkheid over de payroll kosten. Geen onaangename verrassingen meer.

Payroll kosten vs. personeelskosten in eigen beheer

Payroll staat voor gemak, flexibiliteit en kostenbeheersing. Dit komt ook duidelijk terug in de manier waarop de kosten van payroll verwerkt worden.

Kosten van werkgeversrisico’s

Het belangrijkste verschil tussen payroll en je personeelskosten in eigen beheer is dat jij hoogstwaarschijnlijk niet vooraf de risico’s van ziekteverzuim en ontslag hebt ingecalculeerd. Met payroll nemen wij deze kosten mee in onze factorberekening, bij daadwerkelijke ziekte en ontslag zijn wij uiteindelijk verantwoordelijk voor de kosten. Helder dat dit je dan een forse kostenbesparing oplevert.

Afdracht van personeelskosten

Wanneer je jouw personeelskosten zelf beheert, betaal jij de verplichte afdrachten en uitbetalingen van salaris op verschillende momenten. De kans is dan vrij groot dat je het overzicht kwijtraakt van wat jouw werknemer daadwerkelijk per uur kost.

De kracht van payroll zit in de transparantie van de payroll kosten. Bij WePayPeople betaal je een vast tarief per uur, waardoor je vooraf duidelijkheid hebt over jouw totale personeelskosten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kun je met meer zekerheid plannen maken voor de groei van jouw onderneming!

Hoe betaal je jouw payroll kosten?

Wanneer je payroll bij WePayPeople onderbrengt, profiteer jij ook nog van een ander administratief voordeel. Jij ontvangt van ons namelijk één factuur voor jouw totale payroll kosten. Daarmee heb je direct een helder overzicht van de totale personeelskosten, wel zo handig. Voor verdere specificaties van de gewerkte uren en de status van betalingen kun je op elke gewenst moment met jouw eigen inlog in onze digitale portal terecht.

Met onze dagelijkse inspanningen en professionele payroll services zorgen we dat je niet meer praat over payroll kosten, maar het alleen nog maar heeft over wat payroll je aan besparingen oplevert!

Onkostenvergoeding 1-op-1

Als je jouw medewerkers een onkostenvergoeding geeft (denk aan reiskosten of declaraties) dan nemen wij deze mee in de verloning. Jij voert deze kosten in via de online urenregistratie, en wij factureren dit 1-op-1 aan je door. Simpel en eenvoudig.

Pensioenpremies 1-op-1

Als jouw medewerkers 26 weken hebben gewerkt, hebben zij vanuit de STiPP pensioenregeling recht op pensioenopbouw. Voor de komende 52 weken geldt dan de STiPP basisregeling, waarbij jouw lasten 2,6% zijn. Ook deze berekenen wij 1-op-1 aan je door.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings