Sluiten

30%-regeling voor kennismigranten

in Nederland
Vaak worden de belastingen en de wet- en regelgeving daaromheen als problematisch gezien. En dit is zeker het geval in een vreemd land, met name in Nederland.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?

De Nederlandse wetgeving kan echter ook in bepaalde situaties interessante voordelen bieden voor contractors en kennismigranten. Het belangrijkste voordeel is de 30%-regeling.

Als jij of jouw medewerkers in aanmerking komen voor deze belastingregeling, kan dit leiden tot een aanzienlijke vermindering van het belastbaar inkomen voor de werknemer.

Wat is de 30%-regeling?

De 30%-regeling staat voor het terugbetalen van eventuele extraterritoriale kosten die de werknemer maakt doordat hij/zij in Nederland werkt. Dit zijn kosten die bijvoorbeeld zijn gemaakt voor de verhuizing, taalcursus of dubbele woonlasten. Voor het vergoeden van de kosten kan de werkgever kiezen om de werkelijke kosten te vergoeden of voor het toepassen van de 30%-regeling.

Door dit bedrag (ongeveer 30%) in het salaris van de werknemer op te nemen, wordt het nettosalaris van de werknemer verhoogd, terwijl de kosten voor de werkgever hetzelfde blijven. Dit is de essentie van de 30% belastingheffing in Nederland.

Eisen rondom de 30%-regeling

Om in aanmerking te komen voor de 30%-regeling moet een werknemer aan bepaalde criteria voldoen. Iedere werknemer die in aanmerking wilt komen voor de 30%-regeling, moet vanuit het buitenland worden aangenomen of worden ingehuurd, op een leidinggevend niveau werken en deskundigheid hebben die niet gemakkelijk beschikbaar is op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Looncriteria van kennismigranten 2020

De 30% regeling kan enkel worden toegepast als de volgende looncriteria wordt gehaald:

Voor kennismigranten gelden vanaf 1 januari 2020 de volgende minimum bruto looncriteria per maand exclusief 8% vakantiegeld:

  • Kennismigranten jonger dan 30 jaar: € 3.381 (2019: € 3.299)
  • Kennismigranten van 30 jaar en ouder: € 4.612 (2019: € 4.500)

Eigen baas

Eén van de voorwaarden is dat je in dienst bent bij een Nederlandse organisatie. Het zijn van eigen baas valt dus niet in deze voorwaarden. Maar daar is een oplossing voor. Het is namelijk mogelijk om een Nederlands bedrijf (een B.V.) op te zetten en jezelf op de loonlijst van het bedrijf te zetten. Het is echter veel eenvoudiger om een Umbrella Service zoals die van WePayPeople te gebruiken om als uw formeel werkgever op te treden. Zo ben je volgens de Nederlandse wetgeving in dienst van WePayPeople.

Meer weten?

Wil je meer weten over de 30%-regeling in Nederland? Of wil je kennismigranten aannemen en wil je onze kennis inschakelen? Onze collega’s staan voor je klaar. Neem contact met ons op via 020 820 15 60.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings