Sluiten

Politiek Assistent/ secretaris van de CEO (vervuld)

Wil jij de volgende stap maken in je carrière, op het snijvlak van profit en politiek. Wil jij je inzetten om WePayPeople en onze CEO nog beter op de (politieke) kaart te zetten. Gaat je hart harder kloppen van de ontwikkelingen die spelen op de arbeidsmarkt.  Dan is dit je kans, maak kennis met onze CEO Julius Kousbroek. De ambitie van deze CEO is om de autoriteit te zijn op het gebied van flexibilisering op de arbeidsmarkt. Door zijn goede contacten en netwerk is hij al ver in het waarmaken van zijn ambities. Zo is er een actief netwerk binnen de politiek en verschillende brancheverenigingen. Om de public relations en affairs uit te breiden, door onder andere contacten met de media meer vorm te geven, heeft de CEO een inhoudelijke assistent nodig.

In de rol van Politiek Assistent denk je inhoudelijk mee en fungeer je als sparringpartner van de CEO op verschillende gebieden. De CEO is onder andere actief in de politiek, VNO-NCW, brancheorganisaties, vakbonden, verschillende netwerken en organisaties. Zo is de CEO voorzitter van het dagelijks bestuur van Jong Management en zit hij als zodanig in het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Naast deze rollen is de CEO aanwezig bij diverse evenementen en netwerkbijeenkomsten waar het thema “innoveren van de arbeidsmarkt” een belangrijk onderwerp is.

We zoeken iemand die zelfstandig invulling kan geven voor, tijdens en na deze bijeenkomsten. Deze functie is zeer veelzijdig en de CEO biedt je de mogelijkheid om deze zelf vorm te geven, een aantal werkzaamheden van Politiek Assistent zijn:

 • Het vertegenwoordigen van de CEO tijdens diverse bijeenkomsten.
 • Je bent als adviespartner, samen met de CEO, aanwezig bij diverse bijeenkomsten.
 • Het onderzoeken van nieuwe relevante maatschappelijke en economische ontwikkelingen en het vertalen hiervan in kansen voor het bedrijf.
 • Het organiseren van het inhoudelijke gedeelte van de agenda. Het opstellen van een jaaragenda met daarin de meest interessante seminars/ bijeenkomsten/ vergaderingen.
 • Het voorbereiden van de vergaderingen.
 • Het bewaken en opvolgen van de actiepunten die voortkomen uit de bijeenkomsten.

Als Politiek Assistent beschik je over de volgende kwalificaties:

 • Afgestudeerd WO
 • Affiniteit met de politiek is een zeer sterke pré. Je hebt werkervaring als bijvoorbeeld politiek assistent of beleidsmedewerker en je hebt goede contacten binnen de politiek!
 • Je kan goed lobbyen en makkelijk mensen met elkaar verbinden, je weet hoe de verschillende lijnen lopen.
 • Je bent een strategisch denker.
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen en daarop stem je ook je communicatie af.
 • Je hebt ervaring met het adviseren over en organiseren van contacten met de pers
 • Je bent flexibel. Je bent veel samen met de CEO bij bijeenkomsten/vergaderingen en deze vinden ook regelmatig in de avonduren plaats.
 • Het gaat in principe om een full time functie

We bieden je een uitdagende functie waar je de mogelijkheid hebt om actief bij te dragen aan de groei van dit dynamische bedrijf. Daarnaast bouw je zelf een groot netwerk op binnen het bedrijfsleven en het politieke veld. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring, overige arbeidsvoorwaarden zijn bespreekbaar.

WePayPeople is een jong en dynamisch bedrijf en draagt bij aan de flexibiliteit van de arbeidsmarkt in Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 2008 en verdubbelde elk jaar haar omzet. Door deze enorme groei heeft WePayPeople al een aantal prijzen gewonnen, waaronder de FD Gazellen Award in 2011. Ook de jaren 2012, 2013 en 2014 behoorden ze tot de snelst groeiende bedrijven in Amsterdam. Daarnaast hebben ze tot twee keer toe in de top 5 bedrijven gestaan bij de Deloitte Fast Fifty! Momenteel werken er 40 collega’s bij WePayPeople en is de sfeer te omschrijven als jong, dynamisch en informeel. Er wordt dag in dag uit hard gewerkt om de beste kwaliteit te leveren aan de klanten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via: vacatures@wepaypeople.nl.  Op dit e-mailadres ontvangen wij graag ook je motivatiebrief en cv.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings