Sluiten

Interview Vicky Bussen

Van payroll trainee naar payroll consultant.

Kan je ons iets over jezelf vertellen? Waar kan je van genieten?

Ik houd ervan om spontane uitstapjes te maken in het weekend en af te spreken met vrienden en familie. Het liefst zou ik natuurlijk willen zeggen dat ik lekker sportief bezig ben, maar stiekem vind ik een Netflix serie op de bank ook wel erg lekker.

Wat is jouw rol bij WePayPeople?

Ik had net mijn studie International “Business and Languages” afgerond, toen ik eind 2017 startte als trainee payroll consultant bij WePayPeople. Bij WePayPeople ging het studeren door, omdat ik vrij snel ben gestart met de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). Op het gebied van loonadministratie / payrollen had ik eigenlijk nog geen kennis, vandaar de aanvullende opleiding.

Na 1 jaar ben ik doorgegroeid naar payroll consultant. In dat jaar heb ik heel veel nieuwe dingen geleerd en laten zien wat ik kan. Bij elke stap werd ik direct begeleid. Sowieso krijgt elke trainee een collega/collega’s toegewezen als begeleider(s), maar je kan natuurlijk ook bij andere collega’s terecht als je een vraag hebt.

Welke persoonlijkheid past bij de rol van Trainee O&S?

Als je sociaal bent, snel kunt schakelen en leergierig bent, dan kan je hier wel op je plek zitten. Met 10 collega’s op de afdeling leer je al gauw iedereen kennen. Doordat we ook allemaal samen lunchen en op vrijdag de mogelijkheid hebben om samen een borrel te doen, leer je elkaar naast werk op een leuke manier kennen. De sfeer is informeel en je kan altijd bij iemand langslopen voor een vraag of om even te sparren.

Wat inspireert je om iedere dag naar je werk te gaan?

Zelf vind ik het gewoon erg leuk dat het werk een combinatie is van administratieve werkzaamheden en klantcontact. Soms heb je iemand al veel gesproken aan de telefoon maar eigenlijk nog nooit in het echt gezien. Zodra je dan een keer iemand ontmoet, ontstaat er toch een andere connectie, ik vind dat dit zeker iets extra’s toevoegt aan het werk. Ook wanneer je denkt dat je al veel vragen en antwoorden voorbij hebt zien komen, blijft alles zich zo snel ontwikkelen dat je steeds weer nieuwe dingen leert en ook oplossingsgericht kunt meedenken met zowel de klant als het bedrijf.

Heb je enige tips die je zou willen delen met toekomstige trainees?

In het begin is het vooral even wennen. Er zal veel informatie op je afkomen, dus begin vooral gelijk met dingen opschrijven, zodat je dit later altijd kunt teruglezen. Heb geduld en probeer alles in je op te nemen. Zodra je meer taken op je kunt nemen, krijg je ook gelijk de mogelijkheid om jezelf te bewijzen en wees vooral niet bang om je mening te uiten als je denkt dat iets misschien makkelijker kan voor iedereen. Daar heeft later iedereen profijt van!

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings