Sluiten

Soraya Rouis, 20 jaar

Trainee payroll consultant

Er wordt wel eens gezegd dat werken binnen de payroll-branche saai kan zijn. Waarom koos jij voor dit vak/deze branche?

“Ik heb jaren in de detailhandel gewerkt. Ik deed niets liever dan in een winkel werken. Je herkent dat vast ook wel, dat je de hele maand uitkijkt naar jouw salarisbetaling. Op een gegeven moment begon ik me wel af te vragen hoe dat allemaal in elkaar zat met mijn salaris. Door mijn opleiding, Commerciële Economie, kreeg ik wel een globaal beeld. Ik merkte daardoor dat ik nog nieuwsgieriger werd en precies wilde weten wat erbij kwam kijken. Want zo simpel kon het niet zijn, dacht ik.”

Waarom koos je voor WePayPeople?

“Ik ben via een uitzendbureau bij WePayPeople terecht gekomen. Bij het uitzendbureau vertelden ze mij over hun persoonlijke ervaring met WePayPeople. Zij wisten ook heel goed te schetsen welke toegevoegde waarde payrolling voor hen heeft. Door het gesprek kreeg ik meer interesse in het vak en in het bedrijf. Uiteindelijk heb ik dan ook gesolliciteerd.”

Wat houdt je werk precies in?

“Toen ik net bij WePayPeople startte, dacht ik dat het werk vooral bestond uit uitbetalen van salarissen en contracten in de gaten houden. Dit bleek helemaal niet het geval. Er komt zo veel meer bij kijken dan enkel de loonstrook. Zoals bijvoorbeeld het contact met medewerkers, opdrachtgevers, deurwaarders en natuurlijk belastingverklaringen, ziekmeldingen en het financiële gedeelte. Het is erg veelzijdig. Ook verdiep ik mij regelmatig in nieuwe regels, wetten en de verschillende cao’s die gelden.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het leuke aan het werken bij WePayPeople is voor mij vooral het contact met de collega’s. Mijn collega’s komen of uit een heel andere branche of werken al jaren als payroll consultant. Iedereen heeft een andere mindset, maar wil wel hetzelfde. Ik kan ook superveel van mijn collega’s leren. Want wat ik niet zie, ziet de ander vast wel, waarna hij/zij het mij vast ook kan leren. Er zijn ook meerdere afdelingen, verdeeld over 2 verdiepingen. Zo leer je en zie je wat de andere afdeling doet en wat voor gevolgen dat voor jouw werk heeft.”

Hoe is jouw begeleiding georganiseerd?

“De begeleiding vind ik persoonlijk superfijn. Iedereen is bereid je wat leren of uit te leggen. Ondanks dat ik in een hele andere branche heb gewerkt, heb ik door de begeleiding mijn taken best snel onder de knie gekregen.”

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings