Sluiten

Het Fair Produce keurmerk

Zeker weten dat u zaken doet met een betrouwbaar uitzendbedrijf? Dan moet u kijken naar de certificeringen. Fair Produce producten zijn vervaardigd door werknemers die daarvoor fair zijn behandeld. Zij ontvangen hiervoor een loon volgens de Nederlandse wet- en regelgeving.

En voor internationale werknemers is er tijdens de werkzame periode goede huisvesting geregeld. Dit omdat er in de paddenstoelenteelt- en handelssector veelvuldig uitzendkrachten worden ingezet. Daarnaast wordt er uitsluitend gewerkt onder goede arbeidsomstandigheden.

De payroll service van WePayPeople voldoet volledig aan de eisen van Fair Produce, want WePayPeople is in het bezit van het Fair Produce certificaat.

Voordelen telers

Fair Produce heeft een set eisen waar uitzendbureaus aan moeten voldoen om in deze sector actief te mogen blijven. Het is sinds 1 april 2017 enkel mogelijk om als Fair Produce inlener met een eveneens Fair Produce uitzendbureau samen te werken. Dit is besloten om de volgende redenen:

Meer zekerheid
Fair Produce zorgt voor meer zekerheid voor de werknemer bovenop de zekerheid die de Stichting Normering Arbeid certificering geeft.

Minder aansprakelijkheid
Fair Produce verzorgt controles waardoor de werknemer ervan is verzekerd dat het juiste loon aan hem/haar wordt uitbetaald door het uitzendbureau. De aansprakelijkheid van de inlener wordt hiermee verkleind.

Minder administratieve lasten
Het keurmerk maakt het overbodig om loonstroken van uitzendkrachten en/of het SNA (NEN-certificeringen) rapport bij het betreffende uitzendbureau op te vragen.

Privacy instellingen

Wij nemen uw privacy serieus en geven u de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens u tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. U kunt uw instellingen te alle tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings