Sluiten


Premiekortingen jongere werknemers en in dienst nemen oudere werknemers

Op 3 december 2014 door Koen Bol

Op 1 januari 2015 worden de voorwaarden voor het toepassen van de premiekorting voor zowel jongere als oudere werknemers aangescherpt. Wij lichten toe wat dit inhoud.

Premiekorting jongere werknemers

Om de korting voor jongere werknemers toe te passen dient u te beschikken over:

  • Een verklaring van het UWV of de gemeente waaruit blijkt dat uw werknemer direct voordat hij bij u in dienst trad, recht had op een uitkering;
  • Een schriftelijke arbeidsovereenkomst of een publiekrechtelijke aanstelling voor ten minste 32 uur per week met een duur van ten minste 6 maanden.

Beide documenten bewaart u bij uw loonadministratie.

Premiekorting in dienst nemen oudere werknemers

Om de premiekorting voor oudere werknemers toe te passen dient uw werknemer recht gehad te hebben op een uitkering, voor hij/zij bij u in dienst kwam. Per 1 januari 2015 moet u de beschikking hebben over een verklaring van een uitkeringsinstantie (bijvoorbeeld UWV of de gemeente) waaruit dit blijkt. U bewaart de verklaring bij uw loonadministratie.

De leeftijdsgrens voor de premiekorting in dienst nemen oudere werknemers wordt in 2015 verhoogd naar 56 jaar. Voor bestaande werknemers mag u de premiekorting blijven toepassen.

Vragen?

Heeft u vragen over de premiekortingen voor jongere oudere werknemers? Neem dan contact op met WePayPeople via 020 – 716 3384.

Bron: Belastingdienst

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings