Sluiten


Het salaris van de DGA in 2012 nader bekeken

Op 12 april 2012 door WePayPeople

Verricht u werk in een BV of LTD en bezit u minstens 5% van de aandelen, of bent u van plan om uw onderneming in 2012 op te richten? In dat geval moet u rekening houden met het gebruikelijk loon ofwel, het directeur-grootaandeelhouder (DGA) salaris van 2012. Om te voorkomen dat ondernemers belasting ontduiken schrijft de Belastingdienst voor dat een deel van de omzet verplicht als minimumloon geteld moet worden.

U zult dus over het gehele DGA salaris voor 2012 loonheffing moeten afdragen, ook wanneer u in werkelijkheid minder loon hebt ontvangen. De enige manier om dit te voorkomen is door een vermindering of vrijstelling via de belastinginspecteur aan te vragen.

Hoe verandert het DGA salaris in 2012?

De Nederlandse Belastingdienst herziet ieder jaar weer een groot aantal reglementen. In 2011 was dit niet anders – ook het DGA salaris voor 2012 is daarbij veranderd. In de nieuwe situatie is het minimale DGA salaris voor 2012 vastgesteld op € 42.000. Dit is een verhoging van € 1.000 ten opzichte van 2011.

Let wel: het in 2012 vastgestelde DGA salaris is een minimum. De Belastingdienst verwacht dat het uitgekeerde salaris overeenkomt met de aard, het niveau en de duur van de werkzaamheden die u binnen de onderneming heeft uitgevoerd. Daarbij geldt ook dat de beloning marktconform moet zijn.

Waar moet u op letten?

Het salaris van een DGA bedraagt in 2012 minimaal €42.000;

  • Loonheffing is verschuldigd over dit bedrag, ook wanneer het werkelijke salaris lager is;
  • Het DGA salaris behoort een marktconforme vergoeding te zijn;
  • De Belastingdienst houdt zich het recht voorbehouden het salaris te verhogen;
  • Vrijstelling is mogelijk, mits goed onderbouwd;
  • Raadpleeg bij vragen altijd een professionele adviseur.

DGA salarisadministratie door Payroll Works

Voor € 120 per jaar regelt Payroll Works uw gehele DGA salarisadministratie. Dit houdt in dat Payroll Works de administratie inricht, 12 maal aangifte loonheffingen doet en tevens u iedere maand digitaal uw salarisstroken doet toekomen. Meer weten? Neem direct contact op via 020-820 80 40.

Altijd een passend advies bij Payroll Works

Heeft u vragen over het wettelijk vastgestelde DGA salaris van 2012? Payroll Works is als professionele financiële dienstverlener zeer goed bekend met de voorwaarden en bepalingen van de Nederlandse belastingwetgeving. Onze payroll professionals kunnen u daardoor uitstekend adviseren over uw fiscale situatie, en waar nodig uw onderneming assisteren. Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem direct contact op via 020-820 80 40.

Kosteloos uw DGA verloning in 2015

Weet u wat u betaalt voor uw DGA verloning? Bij WePayPeople betaalt u over 2015 in elk geval helemaal niks. Bij wijze van introductieaanbod van onze dienstverlening bieden wij DGA’s deze service voor 2015 gratis aan.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings