Sluiten


Gebruikelijke loon DGA verhoogd in 2013

Op 22 februari 2013 door WePayPeople

Beschikt u over aandelen van de organisatie waarin u werkzaam bent? Dan kan het zijn dat u in 2013 met de regeling rond het gebruikelijke DGA loon te maken krijgt.

De gebruikelijkloonregeling geldt als u in het bezit bent van:

  • minstens 5% van de aandelen of de verkooprechten hiervan of
  • minstens 5% van de winstbewijzen of
  • het stemrecht van de onderneming bezit.

Valt u binnen boven beschreven categorie?

Dan is het goed om te weten dat de minimum loongrens voor voor u in 2013 opnieuw verhoogd is. Het gebruikelijke DGA loon is in 2013 op € 43.000 vastgesteld. Ten opzichte van 2012 is dit een stijging van € 1.000 voor houders van aanmerkelijke belangen.
Er zijn verschillende manieren om met deze looneis om te gaan, en in uitzonderlijke gevallen kunt u een vrijstelling of verlaging aanvragen.

WePayPeople & gebruikelijkloonregeling

Heeft u vragen over het gebruikelijke DGA loon in 2013, of wilt u uw situatie door een expert laten beoordelen? Het team van WePayPeople volgt deze belastingtechnische ontwikkelingen op de voet, en kan u helpen om meer inzicht te krijgen in uw situatie. Meer informatie? Wij zijn bereikbaar op: 020-820 40 40.

Kosteloos uw DGA verloning in 2015

Weet u wat u betaalt voor uw DGA verloning? Bij WePayPeople betaalt u over 2015 in elk geval helemaal niks. Bij wijze van introductieaanbod van onze dienstverlening bieden wij DGA’s deze service voor 2015 gratis aan.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings