Sluiten


Gebruikelijk loon DGA in 2014 weer gestegen

Op 17 januari 2014 door WePayPeople

Heeft u aandelen in een onderneming en bent u zelf werkzaam als directeur bij deze onderneming? Dan dient u rekening te houden met het gebruikelijk loon. Dit houdt in dat u een loon moet krijgen dat gebruikelijk is voor het niveau en de duur van het werk.

Voor 2014 is het gebruikelijk loon gestegen naar €44.000. Onder voorwaarden is het mogelijk om van het gebruikelijk loon af te wijken. Wilt u een lager loon toepassen, dan moet u bewijzen dat dit gebruikelijk is bij soortgelijke dienstbetrekkingen waarbij een aanmerkelijk belang geen rol speelt. Het is dan afwachten of de dispensatie wordt gehonoreerd.

Blijkt nu dat juist een hoger loon gebruikelijk is bij soortgelijke dienstbetrekkingen, dan is het gebruikelijk loon het hoogst van de volgende bedragen:

  • 70% bedragen van het hogere gebruikelijke loon of
  • het loon van uw meestverdienende werknemer of
  • die van een aan u verbonden vennootschap zijn.

Het minimum bedrag is in 2014 €44.000.

Kosteloos uw DGA verloning in 2015

Weet u wat u betaalt voor uw DGA verloning? Bij WePayPeople betaalt u over 2015 in elk geval helemaal niks. Bij wijze van introductieaanbod van onze dienstverlening bieden wij DGA’s deze service voor 2015 gratis aan.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings