Sluiten


Heeft payroll voordelen voor jou als medewerker?

Op 28 oktober 2019 door WePayPeople

Dat er rondom payroll een negatief imago hangt, is algemeen bekend. Maar dat dit negatieve imago komt door het ontbreken van kennis over de voordelen van payroll voor medewerkers én werkgevers, is minder bekend. Dat negatieve imago willen wij graag aanpakken. Want ondanks dat je misschien het idee hebt dat het een personeelsoplossing is met enkel positieve zaken voor werkgevers, biedt payroll ook de nodige voordelen voor medewerkers. In deze blog vind je dan ook informatie over wat payroll precies is en op welke voordelen jij als payrollmedewerker kan rekenen.

Wat is payroll precies?

Payroll betekent in feite niets anders dan dat jij bij ons op de loonlijst komt te staan. Het juridisch werkgeverschap komt bij WePayPeople te liggen, waardoor wij de werkgeversrisico’s op ons nemen. Ook nemen wij de administratieve rompslomp en financiële afhandeling van de gewerkte uren van jouw werkgever over. Werkgevers vinden dit prettig, omdat zij zo minder bezig zijn met ingewikkelde wet- en regelgeving, o.a. op het gebied van salarisadministratie. Dat biedt zekerheid voor je werkgever én voor jou als payrollmedewerker. Jij hoeft je namelijk geen zorgen te maken over je salaris. Ook niet bij ziekte of als je werkgever failliet gaat. En je kan met alle vragen over contracten, ziekte en cao bij ons terecht. Omdat deze dienstverlening al tientallen jaren bestaat, zijn wij echte experts op het gebied van alle wet- en regelgeving.

Werkgevers kiezen voor payroll vanwege zekerheid (ook voor jou als medewerker) en administratieve ontzorging. Jij merkt eigenlijk geen verschil tussen het op de loonlijst staan bij je werkgever en op de loonlijst staan bij een payrollbedrijf. Je werkgever stuurt jou nog steeds aan en is zelf verantwoordelijk voor het voeren van functioneringsgesprekken en de kwaliteit van jouw werkzaamheden.

En wat nou eigenlijk de payroll-voordelen voor jou als medewerker zijn? Die sommen we hieronder even voor je op!

12 voordelen voor payrollmedewerkers

Er zijn maar liefst 12 voordelen van payroll voor payrollmedewerkers. Wij leggen ze hieronder kort uit.

1. Je krijg je salaris op tijd en correct uitbetaald

Aan het einde van de maand of week wil je je geen zorgen hoeven maken over de uitbetaling van je salaris. En als payrollmedewerker is precies dát iets wat je niet hoeft te doen. Je kunt ervan op aan dat je op tijd wordt uitbetaald, we doen dit immers voor meer dan 10.000 andere werknemers. Je ontvangt van ons ook gewoon een salarisstrook en jaaropgave. Niks anders dus.

2. Je salaris is gelijk aan het salaris van je collega’s die rechtstreeks in dienst zijn

Je wilt natuurlijk hetzelfde salaris als je collega’s die rechtstreeks bij je werkgever in dienst zijn. Logisch. Dat is wettelijk zo geregeld, dus kun je ervan uitgaan dat wij dit voor jou regelen.

3. Zekerheid, doorbetaling bij ziekte en tijdens vakantie

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer (langdurig) ziek bent. Net zoals bij een medewerker die rechtstreeks in dienst is, krijg je ook tijdens ziekte gewoon doorbetaald. En zelfs als je op vakantie gaat, krijg je gewoon je salaris uitbetaald.

4. Loondoorbetaling bij faillissement

Bij een faillissement kan uitbetaling van de salarissen in gedrang komen. Niet als payrollmedewerker, want in zo’n situatie is het payrollbedrijf verantwoordelijk voor de werknemer. Zo zorgen wij voor loondoorbetaling als je werkgever in zwaar weer belandt en een faillissement het gevolg is. Bovendien kan het payrollbedrijf, waar je contract gewoon doorloopt, je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Hier heb je dus eigenlijk een streepje voor op medewerkers die direct bij de werkgever op de loonlijst staan.

5. Je bouwt pensioen op

Dat je geen pensioen opbouwt als payrollmedewerker ontkrachten we ook maar even. Dit idee heerst nogal. Als payrollmedewerker val je vanaf de eerste dag binnen de pensioenregeling en dus bouw je gewoon pensioen op. En als je van werkgever wisselt en vervolgens binnen een jaar weer aan de slag gaat, blijf je pensioenkapitaal opbouwen.

6. Je kunt gewoon een hypotheek krijgen

Een hypotheekverstrekker kijkt naar je gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar en vraagt je om een werkgeversverklaring. Omdat je van ons gewoon salarisstroken en jaaropgaven ontvangt, kun je dat gemiddelde inkomen gewoon aan de bank laten zien en zo die werkgeversverklaring gewoon aanvragen. Dus ook met een flexibel arbeidscontract kun je gewoon een hypotheek krijgen en dat droomhuis kopen (waar je zo hard voor gespaard hebt).

7. Je kan werkgerelateerde opleidingen volgen

Heb jij ambities in het werkveld waar je werkzaam bent? Als payrollmedewerker heb je de keuze om een werkgerelateerde opleiding te volgen; daarvoor is een speciaal budget beschikbaar. Zo kun jij je gewoon verder ontwikkelen en doorgroeien binnen jouw werkveld. Wel zo slim om je kansen te vergroten op de huidige arbeidsmarkt en up-to-date te blijven, toch?

8. Dezelfde ontslagbescherming als medewerkers die rechtstreeks in dienst zijn

Weer zo’n vooroordeel. Sommigen denken dat werkgevers met het gebruikmaken van payroll, hun werknemers eenvoudiger kunnen ontslaan. Dit is niet het geval! In Nederland hebben payrollmedewerkers dezelfde ontslagbescherming als medewerkers die rechtstreeks bij de werkgever in dienst zijn. In de praktijk komt ontslag alleen voor in geval van diefstal, ernstig ongewenst gedrag en dergelijke zaken.

9. Altijd mogelijkheid tot een vast contract

Ook voor payrollmedewerkers is het mogelijk om een vast contract te krijgen. Zo, deze houden we even kort, meer is hier ook namelijk niet over te zeggen.

10. Medewerkers kiezen voor payroll vanwege de flexibiliteit

Ja, er zijn dus ook medewerkers die vrijwillig kiezen voor payroll-oplossingen. Dit komt omdat zij de mate van flexibiliteit die payroll ook de medewerker biedt, enorm kunnen waarderen. Zo kunnen zij namelijk flexibel werken met behoud van goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij meerdere werkgevers te werken, je uren flexibel in te delen of een deel van je tijd als zzp’er te werken.

11. Je eigen online portal

In onze online portal houden alle medewerkers de gewerkte uren bij. Hier staan ook de urenbriefjes, loonstroken en andere belangrijke documenten. Zo heb je alles op één plek en kun je alles online regelen. Als dat geen belangrijk voordeel is.

12. Strenge regels rondom personeelszaken voor WePayPeople

WePayPeople is NEN 400-gecertificeerd. Dit certificaat garandeert dat wij strenge regels naleven en dat alle personeelszaken voor payrollmedewerkers goed geregeld zijn. De payrollservice van WePayPeople voldoet daarnaast ook volledig aan de eisen van De Stichting Normering Arbeid. Deze stichting certificeert bedrijven, die gegarandeerd een sociaal personeelsbeleid voeren dat aan alle eisen voldoet.

Meer weten over payroll?

Kende je deze voordelen van payroll voor medewerkers al? We snappen dat je er veel vragen over hebt. Op de pagina speciaal voor payrollmedewerkers en toekomstige payrollmedewerkers beantwoorden we de meestgestelde vragen!

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings