Sluiten


VPO keurmerk is mosterd na de maaltijd

Op 8 augustus 2011 door WePayPeople

De Vereniging van Payroll Ondernemingen gaat een nieuw keurmerk ontwikkelen voor professioneel werkgeverschap. Op 23 juni werd op de algemene ledenvergadering van de vereniging aangekondigd dat er een VPO keurmerk ontwikkeld gaat worden. In het VPO keurmerk, dat op 1 december 2011 op het Nationale Payroll Congres onthuld zal worden, zullen arbeidsvoorwaarden en kwaliteitseisen vastgelegd worden.

Is VPO keurmerk de juiste stap?

Met de beslissing om een keurmerk te ontwikkelen waarmee payroll-krachten en opdrachtgevers duidelijkheid krijgen over hun rechten en het serviceniveau van de payroll maakt de branche een stap. Maar bij Payroll Works leeft de vraag: “Is dit wel de juiste stap?”. De vakbonden trekken hun handen namelijk af van de VPO cao. De vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben hun vertrouwen in de VPO cao opgezegd. Hun participatie in de VPO cao loopt ten einde op 31 december 2011. Hiermee verliest de VPO cao een groot deel van zijn waarde.

Alternatief voor de VPO cao: ABU cao en NBBU cao

Wanneer de VPO cao geen optie meer is verwacht Payroll Works dat organisaties weer veelvuldig voor de ABU cao of NBBU cao zullen kiezen. Van oudsher is de ABU cao namelijk altijd een goede optie geweest. De NBBU cao is bijzonder flexibel en daarmee een uitstekend alternatief voor de VPO cao.

Tip: houdt als ondernemer rekening bij de selectie van een payrolling organisatie rekening met de cao’s die de verschillende organisaties hanteren.

Toekomst van payrolling

De payrolling markt is erg in ontwikkeling; in 2015 zullen er naar verwachting ongeveer 220.000 payroll-krachten op de Nederlandse arbeidsmarkt actief zijn. Hiermee wordt de vraag naar transparantie en heldere afspraken groter.

Vragen of meer weten over uw keuze voor een payroll cao?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een payroll cao? Neem dan contact op met ons via: 020-820 80 40.

Gerelateerde artikelen en pagina’s:

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings