Sluiten


Veilig pensioen? Word uitzendkracht!

Op 27 september 2010 door WePayPeople

dekkingsgraad pensioenen 2009

Voor veel werknemers was het even schrikken toen minister Donner van Sociale Zaken in augustus zei dat een groot aantal pensioenfondsen waarschijnlijk moeten gaan korten op de pensioenen omdat ze hun financiële huishouding niet op orde hadden.

Of een pensioenfonds naar behoren presteert (lees dikwijls: goed heeft belegd) en of het aan zijn pensioenverplichtingen kan voldoen, is te zien aan de dekkingsgraad. Die wordt uitgedrukt in een bepaald percentage. Wie als pensioenfonds onder de verplichte dekkingsgraad van 105 procent komt, heeft een probleem en moet dan in ieder geval een herstelplan indienen bij de Nederlandsche Bank (DNB) om de boel zo snel mogelijk weer op orde te krijgen.

Toch zijn er ook pensioenfondsen die het vorig jaar behoorlijk deden en daar ver bovenuit wisten komen. Wie toch ‘verzekerd’ had willen zijn van een goed pensioen, had het beste kunnen werken als uitzendkracht. De Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (STIPP), die de uitzendkrachten vertegenwoordigt, had met 315,1 procent namelijk de hoogste dekkingsgraad van allemaal.

Bron: Dagblad de Pers

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings