Sluiten


Veelgestelde vragen over vakantiegeld en vakantiedagen

Op 7 mei 2020 door WePayPeople


Hoeveel vakantiedagen bouw je eigenlijk op? En wanneer krijg je vakantiegeld uitbetaald? Wij ontvangen hier bij WePayPeople meer dan regelmatig vragen over. In dit blog lichten we de belangrijkste punten rondom je vakantiegeld en vakantiedagen toe.

Vakantie en/ of vrije dagen

Iedere volledig gewerkte maand geeft jou recht op 16 uur vakantie, in het geval van een 40-urige werkweek. Werkte je niet een volledige maand? Dan wordt het aantal vakantie-uren opgebouwd naar het aantal uur dat dat je hebt gewerkt. In het geval van een 30-urige werkweek is dat dus bijvoorbeeld 12 vakantie-uren.

Wettelijke- en bovenwettelijke vakantiedagen

Jouw vakantiedagen zijn opgesplitst in wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. Als medewerker heb jij recht op een wettelijk aantal vakantiedagen. Soms krijg je meer dan het minimum aantal vakantie-uren. Deze extra vakantie-uren heten bovenwettelijke vakantie-uren. In de NBBU-cao is vastgesteld dat je 4 extra vakantiedagen per jaar opspaart.

Vrije dag opnemen

Wil je een vrije dag opnemen? Meld dit dan altijd aan je inlener. Wanneer zij akkoord gaan met je aanvraag, kun je je verlofuren inboeken in de portal van WePayPeople. Treed je uit dienst? Dan ontvang je het volledige saldo op je rekening.

Aantal verlofdagen

Wil je weten hoeveel verlofdagen je hebt? Onderdaan je salarisstrook vind je je overzicht en saldo bij ‘reserveringen’. Deel je saldo door het bruto-uurloon. Houd er dus rekening mee dat het een brutosalaris is en er nog belasting vanaf gaat.

Vakantiegeld

De vakantiebijslag bedraagt 8% van het totaal door jou verdiende brutosalaris. Het vakantiegeld wordt automatisch uitgekeerd in de laatste week van de maand mei.

Meer weten?

Aanvullende vragen? Wij verwijzen je graag naar onze FAQ of onze contact afdeling Operations & Support via os@wepaypeople.nl of op 020 – 716 33 84.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings