Sluiten


Personeel voor VCA-gecertificeerde bedrijven

Op 25 september 2015 door WePayPeople

Leveren van uitzendkrachten voor risicovolle werkzaamheden in samenwerking met payrollbedrijf.

Als je personeel wil leveren in sectoren met risicovolle werkzaamheden en vaak ook een risicovolle omgeving, dan gelden er bijzondere voorwaarden waaraan je als uitzender moet voldoen. Het gaat dan om technische diensten, zoals constructie en onderhoud in een industriële omgeving, in de bouw, transport of inspectie.

VCA

De bedrijven waaraan jij levert zijn VCA-gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een instrument waarmee aannemers veiliger kunnen werken en zo het aantal ongevallen verminderen. Het is meer dan een checklist, het is een programma waarbinnen continu wordt getoetst en gecertificeerd op het VGM-beheersysteem. Steeds meer opdrachtgevers eisen van aannemers en andere bedrijven een VCA-certificaat.

VCU

De uitzender die tijdelijk personeel levert aan een VCA-gecertificeerd bedrijf dient er zelf voor te zorgen dat hij ook het beheersysteem voor veiligheid en gezondheid op orde heeft. Dat doe je met een VCU-certificaat. De Veiligheid Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties komt voort uit VCA. VCU is de procedure voor de certificering van uw VG-beheerssysteem. Voor VCA-gecertificeerde bedrijven is het verplicht om mensen in te lenen bij een VCU-gecertificeerde uitzender.

Paspoort

Volgens het VCU-systeem krijgen jouw mensen een Veiligheidspaspoort, daarmee laten de mensen die u uitzendt zien dat ze goed getrainde vakmensen zijn. In het paspoort staan ook medische gegevens van de eigenaar, daarmee laat hij zien dat zijn gezondheid hem in staat stelt bepaald werk te doen. Ook staan er cursussen en opleidingen van de werknemer in vermeld. Het paspoort is niet verplicht maar in het hele traject van controle en toetsing is het een erg handig instrument.

Waarom samenwerken met WePayPeople

WePayPeople is VCU-gecertificeerd en is voor uitzenders de aangewezen partij om samen personeel te leveren aan bedrijven met risicovolle werkzaamheden in een risicovolle omgeving. Aangezien het niet voor iedere uitzender mogelijk is een VCU-certificering te verkrijgen is samenwerking zelfs noodzakelijk. Het gaat dan om uitzenders die niet in staat zijn het hiërarchisch gezag en toezicht over te dragen aan het VCA-gecertificeerde bedrijf. Blijft het hiërarchisch gezag bij de uitzendorganisatie liggen dan is VCU niet geschikt en dient de uitzender een VCA-certificaat te hebben.

Samenwerking met WePayPeople geeft de mogelijkheid sneller kandidaten uit te lenen. Daarnaast biedt de samenwerking nog veel meer voordelen. Lees alles over de werkwijze bij samenwerking tussen uitzender en WePayPeople op VCU-certificering samen met WePayPeople.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met afdeling Sales, 020 820 80 40.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings