Sluiten


De payroll overeenkomst vs de uitzend overeenkomst (WAB)?

Op 15 augustus 2019 door WePayPeople

De Wet Arbeidsmarkt in Balans brengt ook voor ons belangrijke veranderingen met zich mee. De arbeidsmarkt is een dynamisch spel en daar spelen wij graag in mee. Zo werkt flexibiliteit meerdere kanten op. Maar hoe spelen wij zelf nou flexibel in op de veranderingen voortkomend uit de WAB?

WePayPeople zal haar diensten onder de uitzend-cao blijven verlenen. En daarnaast zullen wij gebruikmaken van de mogelijkheden die de WAB ons biedt en in de toekomst naast onze bestaande dienstverlening ook payrollovereenkomsten gaan aanbieden.

Wat doet de toevoeging van de payrollovereenkomst met de uitzendbranche?

De toevoeging van de payrollovereenkomst in de wet heeft gevolgen voor de dienstverlening van payrollbedrijven en voor de uitzendbranche in zijn geheel. De uitzend-CAO is niet meer van toepassing zodra een payrollovereenkomst wordt gesloten en veel uitzendbureaus zijn volgens de WAB in de praktijk straks payrollbedrijven.

De wetgever heeft geen uitleg gegeven aan wat de allocatieve functie inhoudt anders dan de memorie van toelichting uit 1999. Hierin staat: het bij elkaar brengen van vraag naar en aanbod van tijdelijke arbeid.

In de WAB is een definitie opgenomen wanneer er sprake zou zijn van payroll. Omdat actieve allocatie en ter beschikkingstelling op niet-exclusieve basis, allebei voorwaarden zijn om onder uitzendvoorwaarden te kunnen werken, voldoende zijn geborgd in onze werkwijze zal een overgroot deel van onze dienstverlening ongewijzigd gecontinueerd kunnen worden.

Voordelen van een payrollovereenkomst bij WePayPeople

Naast onze bestaande dienstverlening onder de NBBU Uitzend-cao zullen wij ook een apart payroll-arrangement aanbieden. Niet alleen kan een payrollovereenkomst voordeel opleveren vanwege de toepassing van het lage WW-premietarief (in het geval van een werknemer met een vast contract), maar ook vanwege de lagere WGA- en ZW-premies die WePayPeople mag hanteren.

Zo hoeft er voor jou niet veel te veranderen en kun je nog steeds je payrollen met WePayPeople. Natuurlijk snappen we dat er veel vragen bij je zijn omtrent payroll en de WAB. Die vragen nemen zij veel mogelijk bij je weg. Eerder schreven we al over:

Op de hoogte blijven van de veranderingen rondom payroll?

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze payroll-nieuwsbrief. Je ontvangt dan informatie over de nieuwste ontwikkelingen in je inbox.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings