Sluiten


Midlife happiness door payroll voor 45-plussers

Op 4 december 2019 door WePayPeople


Aafke Dijkstra is eigenaar van Midlife Happiness Expert. Ze helpt 45-plussers hun midlifecrisis om te zetten in midlife happiness. “Het wordt weer een drukke en afwisselende week, maar daar hou ik van! Ik heb een succesvol bedrijf, dat is fijn. Daarnaast werk ik als zzp’er als stress- en burnoutcoach en heb ik een payroll-overeenkomst voor hr-advieswerk.”, vertelt ze ons.

Als 55-plusser kom je moeilijk aan een baan

“Dat was een paar jaar terug op de top van de recessie wel even anders. Ik had een succesvolle natuurgeneeskundige praktijk, maar door de recessie zag ik toch een krimp. Als actieve 55-plusser, die toch moest doorpakken d’r 68ste, vond ik het belangrijk om mijn inkomensrisico te spreiden. Nou, dat viel even vies tegen. Als 55-plusser kom je moeilijk aan een baan, ondanks al mijn opleidingen, kwalificaties en ruime ervaring als hr-manager.”

“Ondernemers en bedrijven zijn huiverig om je aan te nemen. Niet dat ze dat zeggen hoor. Ik zag in de CBS-statistieken dat maar 10 procent van de werkloze 55-plussers weer aan een baan komt. Dat is zuur als je tot je 68ste moet doorwerken, dat betekent meer dan 10 jaar in de bijstand en bedelstand. Dat is toch vreselijk! Zo wil niemand oud worden.”

Payroll: de oplossing

“Gelukkig ontdekte ik toen de payroll-overeenkomst. Tijdens de sollicitatiegesprekken die toen volgden, heb ik aan het einde van het gesprek duidelijk gemaakt dat ik openstond voor een payroll-overeenkomst. Soms moest ik bedrijven uitleggen wat dat betekende: geen werkgeversrisico’s voor het bedrijf en wel sociale premies, verzekeringen en pensioen voor mij.”

“Na lang zoeken en veel gesprekken vond ik uiteindelijk een werkgever die mij via een payroll-constructie 20 uur per maand werk bood. En dat bevalt prima, want voor die 20 uur ben ik verzekerd, spaar ik pensioen en word ik altijd op tijd betaald. Daarnaast werk ik als zzp’er voor diverse bedrijven. Afhankelijk van de drukte werk ik 32 tot 40 uur per week. Ik vind het bijzonder leuk en inspirerend om verschillende banen te hebben.”

“Ik zou alle 55-plussers willen aanraden om de payroll-oplossing te bespreken in een sollicitatiegesprek. Soms willen werkgevers gewoon even kijken wie je bent. Via payroll kan dat prima, zonder risico’s voor de werkgever. Zelf ga ik nu ook iemand aannemen, via payroll note bene!”

Payroll onbekend onder werkenden

Uit een representatief onderzoek (augustus 2019) van het bureau Markteffect uit Eindhoven onder 1228 Nederlanders, blijkt dat het merendeel van de werkenden onbekend is met de voor- en nadelen van de payroll-constructie. Tevens blijkt uit de resultaten dat er veel onduidelijk- en onwaarheden rondom payrolling bestaan. Zonde, want payroll biedt voor zowel het bedrijf als de werknemer veel voordelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over payroll? Ontdek dan ook eens hoe payroll bijdraagt aan de groei van jouw bedrijf of lees de blog payroll biedt 45 plussers kansen.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings