Sluiten


Ketenregeling, pensioen en transitievergoeding na 2020

Op 15 augustus 2019 door WePayPeople

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) treedt per 1 januari 2020 in werking. Deze wet zal een aantal veranderingen en kansen met zich meebrengen.

Ketenregeling, reguliere vs payroll-medewerkers

De ketenregeling die voor ‘reguliere’ medewerkers geldt, zal ook voor payroll-medewerkers gelden. Dit betekent dat er maximaal drie tijdelijke contracten in drie jaar mogen worden gegeven en dat de arbeidsvoorwaarden volledig moeten aansluiten op de arbeidsvoorwaarden van ‘reguliere’ medewerker werkzaam in gelijke of gelijkwaardige functies van de feitelijke werkgever.

De transitievergoeding

Ook bestaat er vanaf dag één het recht op de transitievergoeding. De transitievergoeding bedraagt voor elk jaar dienstverband een derde van het maandsalaris. Dit geldt ook voor de dienstjaren van een arbeidsovereenkomst na verloop van tien jaar. Deze wegen nu nog zwaarder in de berekening maar zullen vanaf 1 januari 2020 conform de nieuwe methode worden meegewogen.

Pensioenopbouw vanaf dag één

Voor payrollovereenkomsten geldt dat er per 1 januari 2021, vanaf dag één, pensioenopbouw plaatsvindt. Als dienstverlener in de flexbranche hebben wij echter de mogelijkheid om naast het pensioenfonds dat geldt voor de sector van het inlenende bedrijf te kiezen voor een pensioenvoorziening met een werkgeverspremie van 13,6%. Dat kan in het voordeel van de inlener zijn.

We denken graag met je mee

Dat de WAB veel vragen bij jou als ondernemer opwekt is helemaal niet zo gek. Daarom houden wij je ook graag op de hoogte van deze ontwikkelingen. Eigenlijk zonder dat jij daar tijd en uitzoekwerk voor hoeft te doen. We schreven eerder al over payroll vs uitzenden als straks de WAB in gaat. Maar je kunt je ook inschrijven voor onze payroll-nieuwsbrief. Zo ontvang je als eerste de laatste informatie over payroll en de WAB.

Wil je jouw vragen stellen aan een van onze experts? Dat kan natuurlijk ook. Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden graag je vragen omtrent payroll en de WAB.

Ontvang informatie over payroll

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings