Sluiten


Waar komen de beste ICT’ers vandaan en hoe haal je ze naar Nederland?

Op 11 november 2019 door WePayPeople


Jij wilt dat de allerbeste ICT’ers werken voor jouw bedrijf. Een nobel streven, laat dat duidelijk zijn. Slecht nieuws: dat willen alle ondernemers. Het enorme tekort aan capabele ICT’ers versimpelt deze ontwikkeling ook niet echt. Er ontstaat zelfs een strijd. Wie lijft de beste ICT’er in? Maar waar vind je de beste ICT’ers eigenlijk? En hoe haal je ze naar Nederland? We leggen je er alles over uit in dit blog.

Is India nog favoriet in de ICT-markt?

Je hebt het vooroordeel ‘alle Indiërs zijn geweldige ICT’ers’ vast wel eens gehoord. Dat klopt natuurlijk niet, maar het is een feit dat India op het gebied van ICT toonaangevend is. In 2014 bracht het land ‘s werelds beste ICT’ers voort. Maar heden ten dage is dat succes vervlogen. China is nu de beste opleider op ICT-gebied. Maar dat betekent niet dat Indiase ICT’ers niet meer goed zijn. Integendeel. Menig ondernemer zou ver gaan om er eentje in dienst te hebben.

Na China − en Azië in het algemeen − brengt Rusland de beste ICT-medewerkers voort. Tijdens ICT-competities tussen verschillende universiteiten is te zien dat Rusland continu wint, de laatste vijf edities zelfs vijf keer, maar China blijft lijstaanvoerder op de arbeidsmarkt. Echter, vanwege de politieke spanningen in zowel China als Rusland, merken we dat veel bedrijven nog neigen naar Indiase ICT’ers. Mede omdat zij vaak beter Engels spreken dan de ICT’ers uit de eerder genoemde landen.

Hoe haal je de beste ICT’ers naar Nederland?

Zelf op zoek gaan naar de perfecte kandidaat. Het is een optie, maar vanwege de enorme concurrentiestrijd is dit af te raden. Het vergt veel tijd, je weet vaak niet waar je moet zoeken en ICT’ers kiezen er vaak voor om via een gerenommeerde partij aan het werk te gaan.

Deze gerenommeerde partijen zijn bureaus die de ideale kandidaat opzoeken in hun database. Ze gaan daarnaast in de specifieke landen op zoek naar kandidaten die Nederlandse ondernemers zoeken. Ze nemen hier sollicitaties af en stellen de beste ICT’ers voor aan de bedrijven die het bureau betalen voor deze activiteiten. Als ondernemer heb je zo nog steeds de keuze in eigen hand.

Het voordeel van deze methodiek is wel dat je werkt via een groep met ervaring in de branche. Een recruitmentbedrijf gericht op ICT’ers weet waar ze moeten zoeken, hoe ze de kandidaten moeten benaderen en waar de ICT’ers naar op zoek zijn. Zij zorgen in feite voor de ‘perfecte match’.

Kan WePayPeople mij helpen bij het aannemen van een kennismigrant?

Daar kunnen we heel kort antwoord op geven: ja, dat kunnen wij! Bij WePayPeople zijn we gespecialiseerd in alles wat met verloning, administratie en het aannemen van personeel te maken heeft. Zelfs als die kandidaat van de andere kant van de wereld komt. We riepen er zelfs een speciale onderneming voor in het leven: Dutch Umbrella Company.

Hulp van een erkend IND referent

Het aannemen van een kennismigrant vergt iets meer stappen naar de eindstreep in vergelijking met het aannemen van een Nederlandse. Ook zijn er een aantal voorwaarden gesteld. Zo is het noodzakelijk om als ‘werkgever’ benoemd te worden als erkend IND referent.

Gelukkig dragen wij deze titel, wat betekent dat wij bevoegd zijn om de aanvraag voor bijvoorbeeld een verblijfsvergunning en de bijbehorende administratieve taken mogen uitvoeren. De Immigratie- en Naturalisatiedienst verschafte ons deze titel.

Zorg voor voldoende expertise: neem een kennismigrant aan

Zoek je een kennismigrant? Dan helpen wij jou daarbij. We maken als erkend referent gebruik van een versnelde toelatingsprocedure. En zet je de medewerker bij ons op de payroll, dan betaal je niet voor de aanvraag voor een kennismigrant (wat normaal € 3.927 kost).

Gun je bedrijf die extra kennis. Bekijk onze pagina over kennismigranten en verdiep jezelf nog even in alle voordelen. Weet je het zeker? Neem dan contact met ons op voor verdere afhandeling en inwerkingtreding. We helpen je met liefde verder!

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings