Sluiten


WePayPeople en JINC: een waardevol partnership dat kinderen een toekomst geeft

Op 12 juli 2017 door WePayPeople

Stel je voor dat je opgroeit in een omgeving waarin werkloosheid de normaalste zaak van de wereld is en het belang van een goede opleiding er niet toe doet. De kans is groot dat er niet over werk wordt gepraat, laat staan over ambities of het realiseren van dromen. Oh ja, je woont gewoon in Haarlem, Eindhoven of Rotterdam.

Want schrik niet, Nederland kent een te groot aantal kinderen die opgroeien in een omgeving met een sociaal-economische achterstand. Om wat voor reden dan ook worden zij weinig of niet gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld omdat goede rolmodellen ontbreken. Of omdat ouders de middelen niet hebben. Of het contact met de arbeidsmarkt hebben verloren. Waardoor deze kinderen de kans ontnomen wordt om ooit een eerlijke start te maken op de arbeidsmarkt.

WePayPeople is sinds 1 juli partner van JINC, een onafhankelijke organisatie die zich inzet om jongeren wél een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt. Dit door samen met het bedrijfsleven projecten op te zetten waarin kinderen tussen de acht en zestien jaar vaardigheden ontwikkelen waarmee ze met meer vertrouwen, enthousiasme en daadkracht de eerste stappen kunnen zetten op weg naar werk.

JINC werkt volgens een structurele benadering die de kinderen stapsgewijs laat kennismaken met verschillende beroepen en bekend maakt met de belangrijkste elementaire competenties zoals leren solliciteren en ‘hoe gedraag je jezelf op de werkvloer?’. Samen met een coach wordt vervolgens gekeken welk beroep of wat voor soort werk het beste bij iemand past. Zo ontdekken de kinderen welke talenten ze hebben en wat ze daarmee kunnen doen.

Het partnership met JINC past WePayPeople als een jas. Om meerdere redenen. Julius Kousbroek, directeur van WePayPeople, licht dat toe: “Wij zijn dagelijks bezig met het faciliteren van mensen in het werkproces, de ontwikkeling van arbeid mag je één van onze kernactiviteiten noemen. Vanuit onze ambities op het gebied van MVO is het daarom niet vreemd dat we op meerdere fronten daarin onze verantwoordelijkheid nemen. En dat maakt het partnership met JINC een logische keuze.”

“Allereerst is JINC niet afhankelijk van subsidies en worden alle activiteiten financieel grotendeels door partners zoals wij gedragen. Die manier van werken vergroot de betrokkenheid van alle partijen om zich hard te maken voor de doelstellingen van JINC. En dat zijn wezenlijke doelstellingen. Want als kinderen om wat voor reden dan ook al vroeg in hun ontwikkeling een achterstand oplopen, kunnen en moeten wij, het bedrijfsleven, deze kinderen zo vroeg mogelijk helpen die achterstand in te lopen.”

“Ondernemers zijn in dat geval als geen ander in staat om deze jongeren rolmodellen te bieden en zo te voorkomen dat ze buiten de boot vallen. Zij vormen ons nieuwe arbeidspotentieel en juist daarom zal het bedrijfsleven hen alle ondersteuning moeten geven. Voor ons betekent dit concreet dat we samen met JINC en een aantal van onze relaties mogelijkheden gaan creëren voor bliksemstages, sollicitatietrainingen en carrière coaching om een aantal kinderen werkwijs te maken. En hen op die manier een kans te geven op een goede start op de arbeidsmarkt.”

Geïnteresseerd in het werk van JINC of ook partner worden? Kijk op de website voor meer informatie: www.jinc.nl .

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings