Sluiten


WePayPeople in debat over de loonkloof op NPO Radio1

Op 25 januari 2016 door WePayPeople

Deze week kregen de meeste werknemers in Nederland hun eerste loonstrook van 2016 onder ogen. Reden voor de redactie van het radioprogramma Dit is de Dag om Julius Kousbroek, Managing Director van WePayPeople, uit te nodigen voor een debat met FNV-bestuurder Mariëtte Patijn. Onderwerp van discussie: de salarisverschillen tussen de hoogste en laagste inkomens. Het CBS bracht hier vorige week een rapport over uit.

Uit het onderzoek van de rekenmeesters blijkt dat de topverdieners bij de duizend grootste bedrijven van Nederland bruto zes keer zoveel verdienen als een doorsnee werknemer. WePayPeople draagt graag bij aan maatschappelijke kennisdiscussies over alles wat met de loonstrook te maken heeft. Als het gaat over beloningsverschillen tussen de top en de onderkant van de arbeidsmarkt is het van belang de feiten en inhoud voorop te stellen en constructief het gesprek aan te gaan.

het debat over de groeiende loonkloof

In de beeldvorming rondom het goed onderbouwde CBS-rapport over loonverschillen zijn bijvoorbeeld de nodige inhoudelijke accenten te plaatsen. Zo focussen de onderzoekers volledig op de grootste bedrijven in Nederland; bestaan er grote sectorale verschillen met in sommige gevallen ook een dalend verschil, en wordt er vergeleken op basis van bruto-inkomens. Kijken we naar de nettosalarissen dan zijn de verschillen significant kleiner. Met ons progressieve belastingstelsel dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten. Waaronder feitelijk ook een groot deel van de lasten van werknemers op de werkvloer.

De vakbonden waarschuwen voor een groeiende loonkloof op werkvloer. Volgens FNV-bestuurder Mariëtte Patijn zijn flexibele contracten mede de oorzaak van de verschillen tussen de hoogste en laagste inkomens. Bij WePayPeople zien we een duidelijke behoefte onder ondernemers aan juridische en administratieve ontzorging. Er komt nu eenmaal veel wet- en regelgeving kijken bij werkgeverschap en verloning en dat is voor ondernemers niet altijd te behappen. Van al die rompslomp hebben wij onze specialiteit gemaakt. Met een gedreven team, ICT-maatwerkoplossingen en een uitstekende backoffice nemen we de lastendruk uit handen. Zodat ondernemers meer tijd overhouden voor creatief ondernemerschap en de mensen op de werkvloer.

Welk bedrag er deze eerste maand van het jaar ook op staat, bij WePayPeople zorgen we er voor dat mensen correct en tijdig hun loonstrook en salaris ontvangen. Goed geregeld en zonder gedoe.

Wilt u de bijdrage van Julius Kousbroek terugluisteren, dan kan dat via de volgende link: http://www.radio1.nl/item/340273

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings