Sluiten


WePayPeople gecertificeerd met Fair Produce keurmerk

Op 20 april 2017 door WePayPeople

Zeker weten dat je zakendoet met een betrouwbaar uitzendbedrijf? Dan moet je kijken naar haar certificeringen. Certificeringen en aansluiting bij een branchevereniging zorgen ervoor dat het uitzendbedrijf er geen louche praktijken op na kan houden. En dat het bedrijf de toepassing van wet- en regelgeving keurig op orde heeft. En dat het zich enkel bezighoudt met gedegen uitzend-ondernemerschap. WePayPeople hecht veel waarde aan een goede bedrijfsvoering. En wij vinden het dan ook erg belangrijk om als grote backoffice-uitzend organisatie over de juiste certificeringen te beschikken. Sinds 14 april hebben wij ook het Fair Produce keurmerk op zak. Een initiatief van onder andere FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Fair Produce keurmerk

Het Fair Produce keurmerk is in het leven geroepen om de sociale misstanden in de Nederlandse paddenstoelenteelt- en handel aan te pakken. Producten met het keurmerk zijn vervaardigd door werknemers die volgens de Nederlandse wet- en regelgeving een eerlijk loon krijgen. Daarnaast is er, voor internationale werknemers, tijdens de werkzame periode goede huisvesting geregeld. Bedrijven die het keurmerk voeren, voldoen aan hogere eisen dan dat er wettelijk verplicht is. Fair Produce besteedt ook aandacht aan uitzendbureaus. Dit omdat er in de paddenstoelenteelt- en handelssector veelvuldig uitzendkrachten worden ingezet. Ook deze uitzendkrachten moeten fair behandeld worden. Daarom heeft Fair Produce een set eisen waar uitzendbureaus aan moeten voldoen om in deze sector actief te blijven. Het is sinds 1 april 2017 enkel mogelijk om als Fair Produce inlener met een eveneens Fair Produce uitzendbureau samen te werken. Dit is besloten om de volgende redenen:

  • Meer zekerheid. Fair Produce zorgt voor nog meer zekerheid voor de werknemer bovenop de zekerheid die de Stichting Normering Arbeid (SNA) certificering geeft.
  • Minder aansprakelijkheid. Fair Produce verzorgt controles waardoor de werknemer ervan is verzekerd dat het juiste loon aan hem/haar wordt uitbetaald door het uitzendbureau. De aansprakelijkheid van de inlener wordt hiermee verkleind.
  • Minder administratieve lasten. Het keurmerk maakt het overbodig om loonstroken van uitzendkrachten en/of het SNA (NEN-certificeringen) rapport bij het betreffende uitzendbureau op te vragen.

WePayPeople

Werkgever zijn van duizenden uitzendkrachten is geen sinecure. Degelijk verlonen, cao’s toepassen, veilig en gezond werken, tijdig en correct lonen uitbetalen en belastingen, premies en pensioen afdragen… Het is ons vak.
WePayPeople is sinds haar oprichting NBBU lid, vanaf haar eerste backoffice uitzenddag NEN en VCU gecertificeerd en nu dus ook trots drager van het Fair Produce keurmerk.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings