Sluiten


Wat te doen met mijn vakantiegeld nu er een virus heerst?

Op 15 mei 2020 door WePayPeople


Het vakantiegeld komt er weer aan. Helaas gooit het coronavirus roet in het eten als het gaat om een buitenlandse vakantiebestemming. Dat betekent wel dat je deze zomer wat extra financiën hebt. Maar waar moet je je vakantiegeld aan uitgeven als een vakantie er niet in zit? In dit blog geven we tips over hoe jij je vakantiegeld – of vakantiebijslag – toch goed kunt besteden.

Los je eventuele schulden en openstaande rekeningen af

Heb je onbetaalde rekeningen, heeft je auto een flinke onderhoudsbeurt nodig of heb je schulden? Het is verstandig om (een deel van) je vakantiegeld hieraan te besteden. Het voelt misschien alsof je plots je geld kwijt bent, maar op de lange termijn is het een verstandige beslissing. De rente die je betaalt op een lening, creditcardschuld of roodstand is soms wel 15 procent. Dat is veel meer dan de spaarrente die banken vergoeden.

Het vakantiegeld gebruiken om schulden af te lossen is dus voordeliger dan het geld op een spaarrekening storten. Zo valt er gelijk een last van je schouders en heb je jouw schuld afgelost. Wist je dat wij samenwerken met schulden.nl? Zij zetten zich met hart en ziel in voor mensen met een betalingsachterstand. Via hen los jij je schuld met de hulp van een concreet plan af.

Creëer een buffer voor later

Heb je geen schulden of openstaande rekeningen? Dat is goed nieuws. Want hoewel de rente relatief laag staat, kan het geen kwaad om je vakantiegeld over te boeken naar een – direct opvraagbare – spaarrekening. Zo creëer je een buffer voor moeilijke tijden, spaar je voor een toekomstige vakantie of die ene grote aankoop die eraan komt.

Grote aankopen

Stel je bent van plan een nieuwe auto, ijskast of wasmachine aan te schaffen. Dan is het wellicht een goed idee om je vakantiegeld – of een deel daarvan – te gebruiken voor deze aankoop. Bij dergelijke investeringen gaat het immers over flinke bedragen. Je vakantiegeld zorgt dat dat niet meteen impact heeft op je resterende (vaste) lasten. Denk bij grote aankopen ook aan bijvoorbeeld een verbouwing van je woning of het opknappen van je tuin. Allemaal investeringen waar je op lange termijn erg veel plezier aan beleeft.

Nadenken over alternatieven

Vanwege het virus is de opdracht deze zomer: vermaak je in en rondom je eigen huis. Vier een vakantie in eigen tuin, zet een tentje op en maak het gezellig. Er zijn tal van manieren om je toch te vermaken in een zomer met relatief weinig vakantiemogelijkheden! Je moet alleen een beetje out-of-the-box-denken!

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings