Sluiten


Vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid uitgelegd

Op 21 januari 2013 door WePayPeople

Vanaf 1 juli 2012 gelden er nieuwe regels in de Nederlandse uitzendsector. Detacheringsbedrijven, uitzendorganisaties en payrollbureaus zullen met ingang van deze datum aan een algemene registratieplicht moeten voldoen. Deze verplichte registratie is het resultaat van jarenlange onderhandelingen tussen de regering en de uitzendbranche, en is bedoeld om de kwaliteit van intermediairs te waarborgen.

Dit is goed nieuws voor de branche, maar ook voor bedrijven die hun medewerkers inlenen via payroll diensten – klanten van gecertificeerde payrollers ontvangen vanaf heden immers een vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid. De verantwoordelijkheden van de uitzendsector worden zijn hiermee eindelijk duidelijk vastgesteld. Daarbij speelt de vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid een belangrijke rol voor de juridische positie van uw bedrijf.

Wat betekent een vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid voor uw bedrijf?

De introductie van de vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid verheldert de wettelijke relatie tussen inleners en intermediairs, wat ertoe leidt dat uw bedrijf niet langer belastingplichtig gesteld kan worden over lonen die via payrollers uitbetaald zijn. In het verleden bestond het risico dat u alsnog door de Belastingdienst aansprakelijk gehouden kon worden voor loonheffingen wanneer deze door de payroller niet of incorrect waren afgedragen. De vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid maakt hier een einde aan door de wettelijke aansprakelijkheid volledig bij de intermediair te plaatsen.

Intermediairs die voldoen aan de NEN-normering en opgenomen zijn in het SNA-register kunnen hun klanten nu de garantie bieden dat loonheffingen naderhand nooit op hun organisatie verhaald zullen worden. Hiervoor geldt dat 25% van de gefactureerde bedragen via een geblokkeerde g-rekening gereserveerd worden. Dit bedrag fungeert als borg, en wordt door de payroller zelf geregeld. De vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid leidt voor uw organisatie dus niet tot extra werkzaamheden.

De voordelen van transparante aansprakelijkheid

  • Geen zorgen over correcte afdrachten van loonheffingen;
  • Effectieve opsporing van malafide uitzendorganisaties;
  • Sluitende wettelijke bescherming dankzij vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid;
  • Duidelijkere, beter meetbare kwaliteit in de branche;
  • Flexibeler ondernemen met maximale betrouwbaarheid en service.

WePayPeople, uw ­betrouwbare partner voor payrolling

WePayPeople spant zich al jaren in om de best mogelijke payroll diensten voor uw bedrijf te kunnen bieden. Service, kwaliteit en vertrouwen zijn de pijlers waar onze dienstverlening op rust, en de nieuwe certificering is door ons dan ook met open armen ontvangen.

Voor meer informatie over de vrijwaring van inlenersaansprakelijkheid kunt u rondkijken op onze website, of direct contact opnemen met ons team via 020-820 80 40.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings