Sluiten


Voorkom overtreding van de wet bij bewaren ID-bewijzen

Op 1 april 2014 door Koen Bol

Tot voor kort was u gewend om identiteitsbewijzen te archiveren van alle door u ingeleende uitzendkrachten. Dit is vanaf 2014 verboden op een aantal uitzonderingen na. Wanneer mag u de ID wel en wanneer mag u de ID niet bewaren?

NL, EU, EER en Zwitserland

Vanaf 2014 gelden nieuwe regels op het gebied van het bewaren van identiteitsbewijzen. Het bewaren van persoonsgegevens is alleen toegestaan indien noodzakelijk. Als u personeel inhuurt, is het bewaren van persoonsgegevens geen noodzaak en dus ook niet toegestaan. Dit geldt voor Nederlandse uitzendkrachten en uitzendkrachten uit de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland. Uitzendbureaus – de uitlener en juridisch werkgever – zijn juist verplicht om een kopie van het identiteitsbewijs van de uitzendkracht in hun loonadministratie te bewaren.

Overig

Bij het inlenen van niet Nederlandse uitzendkrachten en uitzendkrachten buiten de EU, EER en Zwitserland bent u verplicht om een kopie van de ID te maken en te bewaren.

Vragen? Neem dan contact op via 020 – 716 33 84.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings