Sluiten


Verandering in het vaststellen van de identiteit van vreemdelingen

Op 29 april 2014 door Koen Bol

Om de identiteit van vreemdelingen vast te stellen, was het tot voor kort verplicht dat vreemdelingen van zes jaar en ouder twee vingerafdrukken op de chip van het verblijfsdocument opnamen. Om het vaststellen van de identiteit van vreemdelingen te verbeteren, is er 1 maart 2014 een nieuwe wet ingetreden. De wet van de biometrie. Wat houdt deze wet precies in?

Met intreding van de wet biometrie zijn vreemdelingen vanaf zes jaar verplicht om tien vingerafdrukken af te laten nemen. Daarnaast wordt er een foto gemaakt voor de vaststelling van de identiteit en de registratie daarvan.

Waar en wanneer staat een vreemdeling zijn gegevens af?

De eerst identificerende partner uit de zogeheten vreemdelingenketen met wie de vreemdeling in aanraking komt, is degene die de gegevens afneemt. Bij aanvragen in Nederland gebeurt dit bij het IND –loket. Zij nemen de vingerafdrukken af en maken een foto. Bij de TEV (toegang en verblijf) procedure is dit de Nederlandse consulaire of diplomatieke vertegenwoordiging in het buitenland.

Meer informatie over waar en wanneer vreemdelingen hun gegevens kunnen afstaan, vindt u op de website van de IND.

Vragen? Neem dan contact op via 020 – 716 33 84.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings