Sluiten


Vakantiegeld in mei

Op 17 mei 2018 door WePayPeople

Het is bijna eind mei en dat betekent voor werknemers dat ze, naast het salaris, vakantiegeld krijgen uitbetaald. Voor werknemers is dit natuurlijk een fijn extra bedrag naast hun maandelijkse loon, maar als werkgever zou je deze maand liever overslaan. Het is namelijk een grote uitschieter in de loonkosten.

Iedere medewerker in Nederland heeft recht op vakantiegeld. Dit is 8% van het bruto jaarsalaris en wordt berekend over het loon van 1 juni van het afgelopen jaar, tot 1 juni van het huidige jaar. Het bedrag dat bij elkaar gespaard is kan je als werknemer terugzien op je salarisstrook. Er is een heel jaar hard voor gewerkt, dus wanneer het moment van uitkeren aanbreekt, is dat natuurlijk voor werknemers een heerlijk gevoel.

Voor werkgevers daarentegen is de maand stressvoller. Hoe kun je er als werkgever nou toch voor zorgen dat de maand mei iets minder stressvol wordt als het gaat over het uitkeren van het vakantiegeld aan werknemers?

Wanneer je gebruik maakt van de payroll service van WePayPeople, betaal je iedere maand dezelfde loonkosten voor je medewerkers. Als werkgever betaal je per gewerkt uur van de medewerker een vast tarief en in dit tarief zijn alle kosten, dus ook het vakantiegeld, verwerkt. Andere kosten die gedekt zijn wanneer medewerkers verloond worden door WePayPeople zijn bijvoorbeeld: ziekteverzuim en tandartsbezoeken. Doordat je bij WePayPeople al deze kosten al afrekent in de gewerkte uren van de medewerker, zullen de loonkosten iedere maand gelijk zijn. Kortom: je weet waar je iedere maand aan toe bent en hoeft nooit meer na te denken over extra kosten in de maand mei!

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op!

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings