Sluiten


Toch overgangsregeling verkorte looptijd 30%-regeling

Op 19 oktober 2018 door WePayPeople

In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt er nu toch een overgangsregeling voor de verkorte looptijd van de 30%-regeling in de maak. Deze zal gelden voor werknemers voor wie de 30%-regeling als gevolg van de maatregel in 2019 of 2020 zou eindigen.

Op 18 september jl. kondigde het kabinet aan de maximale looptijd van de 30%-regeling per 1 januari 2019 in te korten van 8 naar 5 jaar. Deze maatregel zou gelden voor zowel nieuwe als bestaande gevallen. Eerder was in het regeerakkoord -naar aanleiding van het rapport ‘Evaluatie 30%-regeling’- al het voorstel opgenomen om de maximale looptijd van de 30%-regeling te verkorten. Naar aanleiding van het schrappen van de dividendbelasting is een breed pakket aan maatregelen samengesteld om het vestigingsklimaat te verbeteren. Het overgangsrecht voor het verkorten van de maximale looptijd van de 30%-regeling is onderdeel van dit pakket.

Het Kabinet streeft ernaar om op 26 oktober de uitwerking van het voorgenomen overgangsrecht voor de 30%-regeling aan de Tweede Kamer aan te bieden.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings