Sluiten


Met fCN op handelsmissie naar Shanghai

Op 28 november 2013 door WePayPeople

Afgelopen week vertrok ik met fCN naar Shanghai. Het doel van deze reis was om mensen in China te ontmoeten die zich willen vestigen in Europa. Na kennismaking op de eerste avond middels een welkomstborrel en een heerlijk diner, vond de eerste dag het fCN Asia Seminar plaats in het hoofdkantoor van Google Shanghai. Er waren presentaties van NFIA, Netherlands Foreign Investment Agency, ABN AMRO en Google zelf. Onderwerpen als hoe zorg je nu dat Chinese bedrijven kiezen voor Nederland als basis voor hun vestiging in Europa en Greater China en de ongewone groei die dit land meemaakt. De eerste dag sloten we af met het Ben Cham Gala diner georganiseerd door o.a de KvK Benelux Shanghai.

De dagen er na stonden in het teken van mooie ontmoetingen. Zo waren we bijvoorbeeld genodigd op het consulaat. Consul Generaal, Peter Potman, ontving ons met een fantastische lunch. Met motor met zijspan vervolgden we na afloop onze trip naar de Kee Club. Hier ontmoette we Nederlanders die in Shanghai gevestigd zijn. Je merkt hier dat de Nederlandse ondernemersgeest alom aanwezig is. Het waren mensen die met gevoel voor ondernemerschap en avontuur zich vestigden in Shanghai.

En natuurlijk bezochten we meerdere mooie clubs. De MINT Bar is er een die ik niet snel zal vergeten. Wat een uitzicht!

Mogelijkheden in China

In China hoef je het fenomeen payrolling niet uit te leggen. Je moet namelijk een vergunning hebben om als werkgever te functioneren. Kleine en buitenlandse bedrijven krijgen deze vergunning niet zo snel. Zij moeten zich allen wenden tot Fesco, een bedrijf dat de medewerkers uitbetaald.

Het was een zeer interessante reis met mooie ontmoetingen. Shanghai blijft in mijn geheugen gegrift als een gigantische stad met enorme tegenstellingen.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings