Sluiten


Malafide uitzendbureaus harder aangepakt, inlener loopt het risico

Op 3 februari 2011 door WePayPeople

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken komt met een aantal extra maatregelen om uitzendbureaus die werknemers uitbuiten, aan te pakken.

Als inlener (opdrachtgever) kan je aansprakelijk worden gesteld voor het malafide gedrag van deze bureaus middels de Wet Ketenaansprakelijkheid. In het kort komt het er op neer dat wanneer het uitzendbureau in kwestie niet in staat is de loonheffingen, omzetbelasting of de juiste netto lonen te betalen (of na te betalen), deze wet erin voorziet dat de uiteindelijke inlener dit bedrag moet betalen.

De Arbeidsinspectie controleerde het afgelopen jaar duizend uitzendbureaus. In maar liefst 250 gevallen werden misstanden geconstateerd en boetes uitgedeeld. Deze uitzendbureaus betaalden niet volgens de cao of voldeden de verplichte loonheffingen niet.

Goedkoop is duurkoop

Mocht je met een uitzendbureau in zee gaan, dan adviseert Payroll Works in Amsterdam om te letten op de volgende zaken: Is het bureau NEN 4400-1 gecertificeerd? Heeft het bureau een G-rekening? Kan het bureau een Verklaring Betalingsgedrag overleggen? Dit zijn essentiële voorwaarden om als klant van het uitzendbureau of payroll bedrijf te beoordelen of u met een betrouwbare partij zaken gaat doen

Payroll Works voldoet uiteraard aan deze voorwaarden. Wij hebben een certificering NEN 4400-1, dé certificering in de uitzendbranche. Ook verkrijgen wij iedere maand een Verklaring Betalingsgedrag van de Belastingdienst en uiteraard zijn wij in het bezit van een G-Rekening.

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings