Sluiten


Malafide uitzendbureaus hard gestraft

Op 18 april 2011 door WePayPeople

De fiscus heeft vorig jaar voor meer dan 24 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd aan uitzendbureaus die het niet zo nauw namen met de regels. Dat heeft minister Jan Kees de Jager bekend gemaakt.

De betreffende bedrijven werden met name beboet vanwege het opgeven van lagere omzetten en onvolledige afdracht van loonbelasting en premies. De fiscus werkte samen met de Arbeidsinspectie om de betreffende bureaus te controleren.

In totaal zijn 1.656 ondernemers onderzocht, zowel uitzendbureaus als bedrijven die werkten met uitzendkrachten. In de uitzendbranche maken malafide ondernemers zich soms schuldig aan uitbuiting van werknemers en ontduiking van belastingen.

De meeste bedrijven voldoen netjes aan hun fiscale verplichtingen, zij moeten er op kunnen rekenen dat uitwassen hard worden aangepakt

Frans Weekers - Staatssecretaris - Financiën

Privacy instellingen

Wij nemen jouw privacy serieus en geven je de mogelijkheid zelf in te stellen welke gevens je tijdens het bezoek aan onze website afgeeft. Je kunt jouw instellingen te allen tijde wijzigingen.

Privacy policy | Sluiten
Settings